OLDALVONAL

Súlyos döntés, rossz hírt kapott a magyar válogatott

Csak a 2026-os labdarúgó világbajnokságtól kezdve bővítik az eddig 32-es mezőnyt.
  • Szerző: mv

Nem emelik 48 csapatosra a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mezőnyét, azaz Katarban, az eredeti terveknek megfelelően 32 válogatott lesz jelen – olvasható a nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai közleményében.

„Az összes érintett fél részvételével végzett alapos és átfogó konzultációs folyamat után azt a következtetést vontuk le, hogy a jelenlegi körülmények között egy ilyen javaslatot nem lehet most végrehajtani.”

A FIFA 2017 januárjában határozott arról, hogy a 2026-os világbajnokságtól kezdve 48 csapatosra bővíti az eddig 32-es mezőnyt, majd Gianni Infantino elnök tavaly október végén beszélt először annak lehetőségéről, hogy erre már a 2022-es, katari tornán sor kerülhet. Erről június elején Párizsban döntött volna a szervezet, amely korábban kimondta, a bővítéshez Katarnak szüksége van legalább egy környékbeli országra, ahol szintén lehet mérkőzéseket rendezni.

A mostani bejelentés azt jelenti, hogy Európa továbbra is csak 13 résztvevőt delegál a vb-re, ezért jóval nehezebb a kvalifikáció kiharcolása. A 48 csapatos világbajnokságra már több európai válogatott juthat ki, vagyis a magyar válogatottnak nagyobb esélye lesz a kvalifikációra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?