OLDALVONAL

Suárez reményt adott egy rákbeteg fiúnak

A Barca csatára emberségből jelesre vizsgázott. Feledhetetlen élménnyel ajándékozta meg egyik gyermekszurkolóját.
  • Szerző: pr

A góljai mellett durva harapásairól elhíresült Luis Suárez megmutatta, hogy bár alkalmanként megvadul a pályán, valójában érző ember. A Barca támadója a közelmúltban lett egy uruguayi rákbetegeken segítő alapítvány nagykövete. A gólvadász egy igazán szívmelengető Skype-os beszélgetéssel próbálta segíteni az egyik beteg, Mateo gyógyulását.

A Daily Mail szerint a Suárezt első számú példaképének tartó fiúnál két éve diagnosztizáltak rákot. Orvosa most azzal ültette le a számítógép elé, hogy egy spanyol specialistával fog beszélni, aki segíteni tud a betegségén. A doktor természetesen maga Suárez volt.

A csatár megríkatta a beteg fiút

A beszélgetés első részében a futballista arcát még nem lehetett látni. A csatár Federico González néven mutatkozott be. Suárez néhány egyszerű kérdést követően elárulta, ő bizony nem orvos, hanem valami egészen más a foglalkozása. Később, amikor a képernyőn feltűnt Suárez arca, Mateo azonnal elérzékenyült.

Bajnok vagy. Egy igazán bátor harcos, sosem szabad feladnod.

A beszélgetés végén a focista alkut ajánlott Mateónak. A csatár megígérte, hogy amennyiben a fiú betartja, amit a kezelőorvosa mond, akkor küld neki egy eredeti Barca-mezt. Mateónak ekkor már potyogtak a könnyei.

A fiú meghatottságát csak fokozta, amikor Suárez hozzátette, nem a boltból vásárolja meg a saját nevével ellátott dresszt, hanem olyat küld Uruguayba, amiben tétmérkőzésen is pályára lépett. Végezetül a csatár Mateo lelkére kötötte, hogy tartsa be az orvosok utasításait, szedje a szükséges gyógyszereket, és vegyen részt az előírt kezeléseken.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?