OLDALVONAL

Megszabadultak az aprócska bikinitől a strandkézis lányok

Szexista volt az eddigi viseletre kötelezni őket a sportág szabályzatában. A nyomásnak engedve változtatott a nemzetközi szövetség.
  • Szerző: Ripost

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) módosította a mezszabályt strandkézilabdában, így a női játékosoknak bikinialsó helyett rövidnadrágot kell viselniük. Az IHF azért változtatott, mert az eddigi szabályozás többek szerint szexista volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezt a szerelést cserélték le a norvég strandkézis lányok

Ezt a szerelést cserélték le a norvég strandkézis lányok
Fotó: Instagram

A norvég strandkézilabda-válogatottat júliusban 1500 euróra (540 ezer forint) büntette az európai szövetség, mert bikinialsó helyett rövidnadrágot viseltek a játékosok az Európa-bajnokságon – emlékeztet az MTI. Abid Raja norvég sportminiszter nevetségesnek nevezte a kialakult helyzetet, és felszólította a sportág vezetőit, hogy változtassanak a hozzáállásukon.

Pink amerikai énekesnő kijelentette, hogy büszke a csapatra, és felajánlotta a bírság kifizetését.

Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország miniszterei szeptemberben arra kérték az IHF-et, hogy vizsgálja felül szabályait a nemek közötti egyenlőséggel összhangban.

A módosítás után a szabálykönyv úgy rendelkezik, hogy a női játékosoknak a testükhöz szorosan illeszkedő rövidnadrágot és felsőrészt kell viselniük. A férfiak is hordhatnak rövidnadrágot a mérkőzéseken, amely nem túlságosan bő, és legalább tíz centiméterrel a térdkalács felett végződik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?