OLDALVONAL

Sorra váltják le a magyar futballisták edzőit

Rájár a rúd külföldön játszó focistáinkra, és nem kíméli a válogatott kerettagokat sem.
  • Szerző: vh

Néhány nap alatt négy magyar játékos csapatánál is úgy érezték, hogy néhány fordulóval a bajnokság vége előtt edzőváltással próbálnak lendíteni a kiesésre álló szekéren.

Balogh Norbert

Világrekord-szagot szimatolunk: az olasz élvonalban játszó Balogh Norbert csapata, a Palermo ismét edzőt váltott - ebben az idényben már nyolcadszor. A bajnokságból még hat forduló van hátra, és a Palermo jelenleg kieső helyen áll azonos pontszámmal, mint a legjobb bennmaradó Capri.

Megyeri Balázs

A spanyol élvonalban az utolsó előtti helyre visszacsúszó Getafe edzőjétől váltak meg. Számunka ez annyiban érdekes, hogy Francisco Escriba nem számolt a magyar válogatott bő keretéhez tartozó kapussal, Megyeri Balázzsal. Talán majd az új mester, akit még mindig nem jelentettek be, pedig lassan nem ártana, mert hétvégén a Real Madrid látogat hozzájuk.

Kalmár Zsolt

A mostanában rendszerint a kezdőbe nevezett Kalmár Zsolt és csapata sem úszta meg a hétvégét váltás nélkül. A német másodosztályban a kiesés ellen küzdő Frankfurtot hétfőtől Dárdai Pál egykori edzője Falco Götz irányítja.

Szalai Ádám

A Bundesliga sereghajtójánál múlt héten cseréltek edzőt, és bár vélhetően ez sem sokat segít rajtuk, azért rögtön egy döntetlennel nyitottak a Hertha ellen Berlinben. Szalai nem lépett pályára a meccsen, de nincs elkeseredve, töretlenül bízik magában és a Berndt Storck vezette magyar válogatott meghívójában.

Felkészül: Kleinheisler László

Kleinheisler és csapata, a Werder Bremen az utóbbi hetek rossz formájának köszönhetően osztályozós helyre csúszott vissza, erősen megingatva Viktor Skripnik mester alatt a kispadot. A Videotontól télen igazolt középpályásnak mostanában kevés lehetőség jutott, talán ez lehet a probléma?

Miriuta László

A német harmadosztály kiesőhelyén álló Energie Cottbus edzőjét is kirúgták a héten. Magyar játékost ugyan nem érint a cottbusi vezetőség döntése, azonban Miriuta Lacinak igencsak fájhatott, hiszen eddig a korábbi válogatott kiválóság ült töltötte be a pozíciót.

És ezeket olvastad már?