OLDALVONAL

Sörcsapoló szurkolásától lesz hangos az üres Fradi-stadion

Nem akarja csöndben nézni kedvencei zárt kapus budapesti meccsét a Go Ahead Eagles szerencsés drukkere. Pontosabban: a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője.
  • Szerző: VaV

Egyetlen holland szurkoló mehet be a Ferencváros és a holland másodosztályú Go Ahead Eagles jövő szerdai Európa Liga-selejtezőjére. Õ viszont egyedül is szurkolni akar a kongó arénában.

A hollandiai 1-1 utáni visszavágót a Fradi UEFA-büntetése miatt zárt kapuk mögött, üres stadionban kell megrendezni. A sportszerűségi rangsor miatt kupaszereplő holland kiscsapatnál röhejesnek tartják, hogy őket büntetik a zöld-fehér tábor viselt dolgai miatt.

1965-ban csak őt tiltották el

50 évvel az előző európai kupameccsük után, egyedüliként Henk de Haant juttatják be a Groupama Arénába. A német 11freunde.de oldalnak nyilatkozó úriember, egy szurkolói kvíz győztese a szabályokat kijátszva a klub alkalmazottjaként lesz jelen a Fradi-pályán.

Már a Celtic ellen is szívesen elutaztam volna Glasgow-ba, de akkor még csak tizenegy éves voltam, és az apám megtiltotta.

De Haan azzal nyerte meg a vetélkedőt, hogy ő tippelte meg a legjobban, hány kilométerre van a városuk, Deventer egy ír csapat székhelyétől.

Amikor megtudta, hogy zárt kapus lesz a budapesti meccs, a legrosszabbtól tartott, de a Sasok vezetői inkább fölvették maguk közé, hivatalosan a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatónak.

De csak addig, amíg vissza nem repülünk Magyarországról. Együtt repülök, sőt egy hotelben is lakom majd a csapattal. Ez a legszebb az egészben!

Az úriember egyébként önkéntes alapon évek óta sört csapol kedvencei mérkőzésein.

Jó esetben fél órákat látok a meccsekből.

Most nem lesz kinek csapolnia, így kivételesen végignézheti a 90 percet. Sőt, reményei szerint egymaga végig is szurkolhatja.

Még nem tudom, hogy szabad-e, de nagyon remélem. Az álmom az lenne, hogy közvetlenül a játékosok mellett, a játéktér szélén lehessek. Ott még senki sem járt a szurkolók közül.

 

De Haan elmondta: rajta kívül 13 holland szurkolótársa már lefoglalta a repülőjegyét, mire kiderült, hogy nem mehetnek be a Fradi-stadionba. Miután csak nagy ráfizetéssel léphettek volna vissza, úgy döntöttek, eljönnek Budapestre, és a kizárt magyar drukkerekkel együtt nézik meg a meccset.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?