OLDALVONAL

Kiderült a Schumacher család évek óta őrzött titka

Ami bejött az apának, segít a fiának is. A Forma-1 vezére árulta el, milyen hasonlóságot talált Mick és Michael Schumacher között.
  • Szerző: Ripost

Ha eredményességben nehéz is lesz akár csak megközelítenie a hétszeres világbajnok apját, Mick Schumacher F1-es bemutatkozása óta sorjáznak a Haas istálló 22 éves pilótáját Michael Schumacherhez hasonlító nyilatkozatok. A müncheni TZ szerint régi titkokra is fény derült ezzel kapcsolatban: a fiú nem csak aranyat érő nevét, tehetségét, több szponzorát és kapcsolatrendszerét örökölte apjától, hanem jól bevált fogásokkal is igyekszik követni a legenda példáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mick Schumacher le sem tagadhatná, hogy az apja fia

Mick Schumacher le sem tagadhatná, hogy az apja fia
Fotó: Instagram

Az első, bahreini futamán 16. „kis Schumi” a bennfentesek szerint ugyanolyan aprólékosan, lelkiismeretesen készül a versenyekre, mint régen az apja. Sőt, a Forma-1 ügyvezetőjeként dolgozó egykori Ferrari-vezető, Stefano Domenicali szerint a legkisebb részletekben is hasonlóak.

„Amikor Michael ezerkilencszáz-kilencvenötben még fehér overálban megérkezett Fioranóba az első Ferrari-tesztjeire, mindent felírt magának egy noteszbe. Amikor most először találkoztam Mickkel, hasonó jegyzetfüzet volt nála egy tollal. Akkor minden világossá vált számomra róla”

- mondta az olasz sportvezető.

Mick Schumacher tehát igyekszik tanulni, elraktározni minden információt a számára még új terepen – miként annak idején édesapja is. Van azonban saját módszere is: valakitől azt hallotta, sokat segíthet neki, ha magához beszél akár versenyzés közben is.

„Kipróbáltam, és tényleg nagyon-nagyon hasznos. Segít megtalálni az utat a saját gondolataidhoz, és leküzdeni a problémákat”

- lelkendezett a fiatal autóversenyző fura összpontosítási módszeréről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?