OLDALVONAL

Schumacher-rejtély, beszélt végre a titkolózó menedzser

Sabine Kehm ritkán nyilatkozik a Forma-1 legendájáról, de most szót kért. Erről eddig még nem beszélt.
  • Szerző: vav

Három és fél éve leginkább csak találgatnak a kis híján végzetes síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról. A Forma-1 hétszeres világbajnoka mellett egykori menedzsere, Sabine Kehm oroszlánként őrzi a titkokat.

A kommunikációs szakember most egy interjúban elárulta: ő maga a szüleinél karácsonyozva tudta meg 2013 decemberében a szörnyű hírt Schumiról. Másnap már a grenoble-i kórházban állta a média rohamait, igyekezett megfékezni a hajtóvadászatot (egy újságíró papnak öltözve próbált bejutni Schumacherhez, egy másik a sztár apjának adta ki magát). Azóta is hétpecsétes titokként őrzik a hogylétéről szóló információkat.

"Michael a nyilvánosság előtt élte az élete nagy részét, a nyilvánosságnak joga is volt ahhoz, hogy megtudja: történt vele valami. Azt is egyértelművé tettük, hogy valami nagy baj történt. Ugyanakkor Michael mindig is következetesen meghúzott egy világos határt a közszereplő énje és a magánélete között."

A döntés, hogy a balesete után megóvjuk a magánszféráját a nyilvánosságtól, az ő érdekében született. A családjának joga van a számára legjobb megoldást választani

- mondta Sabine Kehm, aki 23 éve ismeri közelről Michael Schumacher két énjét: a világhírű sportembert és a magánembert.

Az elsőt szerinte az "extrém szenvedélyes, olykor könyörtelen küzdőszellem" jellemezte. Mindent a győzelmeknek rendelt alá, saját magával, de másokkal szemben sem ismert pardont.

Emberként viszont egészen más volt:

"A Forma-1-es időszakában

két személyisége volt. Magánemberként egészen más típus volt.

"Nagyon laza, rendkívül nagyvonalú és érzékeny. Egy igazán szerető családapa és férj. Mindig a családja volt a legfontosabb számára. Ezt mindig világossá tette. Egy jó, megbízható, olykor a hülyeségekre is kapható barát, aki élvezni akarta és tudta is az életet."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?