OLDALVONAL

Rossz hír jött Rossinak, Gulácsi kikerül a kapuból

Tavaly kirobbanthatatlan volt a lipcsei kezdőcsapatból, de most... Azért nem biztos, hogy ez baj!
  • Szerző: vav

Új edzője, Ralf Rangnick döntése értelmében a tavalyinál jóval kevesebb játéklehetőségre számíthat Gulácsi Péter. Az RB Leipzig sportigazgató-vezetőedzője jelezte: az előző szezonban egyetlen tétmeccsről hiányzó magyar kapus riválisai is esélyt kapnak a bizonyításra.

Jelen állás szerint a német Bundesligában, tehát a bajnoki mérkőzéseken továbbra is Gulácsi lesz a lipcseiek kapusa. Az Európa-ligában viszont - így a csütörtöki, Craiova elleni selejtezőn is - a svájci válogatott kerettagjaként a világbajnokságot is megjárt Yvon Mvogo kap szerepet. Sőt, elképzelhető, hogy a Kaiserslauterntől visszatért Marius Müller is véd majd, ő a Német Kupában.

A nemzetközi tapasztalatszerzés hiánya önmagában nem a legjobb hír a magyar válogatott első számú kapusának, de a több pihenőt a maga javára fordíthatja.

 

"Nem akartam még egy olyan évet, mint a tavalyi volt. Összeültünk, és olyan dolgokat hallottam tőle, amik tetszettek, így kész vagyok padlógázt adni, hogy segítsem a csapatot"

- mondta Rangnickkal folytatott megbeszélése után Mvogo, akit egy éve 5 millió euróért vettek meg a Young Boystól, de csak egy bajnokin játszott az akkor pihentetett Gulácsi helyett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?