OLDALVONAL

Rossi kitálalt Dzsudzsákról, elárulta kettejük kapcsolatának titkát

Elképesztő sztorira derült fény! Nemrég a focista segítette munkához az edzőt, aki aztán kihagyta a válogatott keretből...
  • Szerző: vav

Dzsudzsák Balázst négy Nemzetek Ligája-mérkőzésről is kihagyta Marco Rossi szövetségi kapitány. A 96-szoros válogatott futballista nyáron hónapokig nem talált magának klubot. Annak fényében utólag mégis érdekes a mellőzése, amit az olasz edző napokban megjelenő könyvében (Marco Rossi – Olasz meló Magyarországon) árul el a szélsőről: nevezetesen, hogy 2017 nyarán, a Honvéddal elért csodaszámba menő bajnoki címe után Dzsudzsák segítette munkához Dunaszerdahelyen – tudta meg a Blikk.

A kispesti tulajdonossal, George F. Hemingwayjel a siker ellenére összekülönbözött Rossi az ünneplés éjszakáján bejelentett távozása után állás nélkül maradt volna.

Más klubtól nem kapott ajánlatot, elmondása szerint azért, mert „körön kívül van”, és „nem tartozik az NB I-es kispadokon keringőző brancshoz”.

Egy budapesti olasz étterem-tulajdonos barátja, Giuseppe Giambertone azonban segített: megadta neki Dzsudzsák számát...

 

Dzsudzsák szólt az ügynökének, Vörösbaranyi Józsefnek, aki a Stars and Friends iroda munkatársa, Csontó Károllyal dolgozik együtt, a neves pozsonyi menedzserrel. És Marco egyszer csak a Dunaszerdahely edzője lett

– meséli a könyvben Giambertone.

Ennek fényében különösen érdekes, hogy Rossi hónapokig mellőzte a focistát. Még inkább felértékelődik, hogy „előéletük” ellenére tartotta magát a sokszor kifejtett válogatási elveihez: csak olyat hív be a magyar válogatottba, aki játszik a klubjában, valamint jó erőben és formában van.

Ready for the next matches?

Közzétette: Marco Rossi – 2018. október 1., hétfő

Mindez Dzsudzsákra csak az utóbbi hetekben lett igaz, s lám, a korábbi csapatkapitány a hétfőn kihirdetett új keretbe már meghívót kapott. Így öt hónap után újra szerepelhet legjobbjaink között az észtek (november 15.), majd a finnek (november 18.) elleni hazai meccseken.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?