OLDALVONAL

Rémisztő pillanatok, kórházba vitték a népszerű magyar focistát

Az egyik edzésen vért köpött Szabó László, egyből tudta, nagy a baj. Gyors segítség nélkül életveszélybe is kerülhetett volna.
  • Szerző: HBK

Kórházba kellett rohanni Szabó Lászlóval, miután a labdarúgó NB II-ben szereplő Sopron játékosa az egyik edzésen vért köpött. Az orvosok aztán kétoldali tüdőgyulladást és -embóliát állapítottak meg nála.

A soproni csapat már javában készül a tavaszi bajnoki rajtra, de egy ideje a közönségkedvencnek számító Szabó nélkül, akit már szubintenzív osztályon kezelnek.

„Az egyik edzésen nem éreztem jól magam, köpnöm kellett és nagy meglepetésemre vért láttam benne. Tudtam, hogy ezt nem tudom elbagatellizálni, egyből szóltam a csapatunk orvosának, aki azonnal behozott a kórházba. Mint utólag kiderült, nagyon jól döntöttünk”emlékezett vissza a történtekre a futballista, aki nemsokára 28 éves lesz.

Ha nem sietnek, akkor nagyobb bajba, akár életveszélybe is kerülhetett volna Szabó.

„A vizsgálatok első fázisában megállapították, hogy kétoldali tüdőgyulladásom van, majd a tüzetesebb MRI-vizsgálat kétoldali embóliát is diagnosztizált a tüdőlebenyek alsó részén a hajszálerekben. Szerencsémre időben észlelték a bajt” – mesélte a játékos, akit nagyon szeretnek Sopronban, rengetegen érdeklődnek az egészsége felől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?