OLDALVONAL

Remek hírt közöltek Mészöly Kálmánnal

A hosszú ideje betegeskedő focilegenda mellett Babos Tímea is Budapest díszpolgára lett. Az elismeréssel egymillió forint jutalom jár.
  • Szerző: HBK

A Fővárosi Közgyűlés szerdán nyolc új díszpolgári címet adományozott olyan személyeknek, akik tevékenységükkel Budapest fejlődését, hírnevének öregbítését szolgálták. A főpolgármester által beterjesztett javaslatról titkos szavazáson döntöttek a képviselők, az elismeréssel egymillió forint jutalom jár. Többek között a hosszú ideje betegeskedő Mészöly Kálmán is megkapta a díszpolgári címet.

Ez alapján a Budapest díszpolgára címet veheti át Babos Tímea teniszező; Horváth Károly, művésznevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar énekes; Horgas Eszter fuvolaművész; Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke; Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó- és szövetségi kapitány, valamint Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész.

A kitüntetés posztumusz díjazottja Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja és Burger Barna fotóművész, írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?