OLDALVONAL

Rejtélyes doppingügy: kiderült, miért „tűnt el” a magyar klasszis

Tisztul a kép, de még mindig sok a kérdőjel a furcsa történetben. Megszólaltak a főszereplők is.
címkék:
  • Szerző: vav

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra a hazai sportági szövetség elnöke szerint.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gond van a biológiai útlevelével
Fotó: MTI

„Ha jól emlékszem, csütörtökön kaptuk meg a levelet, de szerdán felhívott Tiszeker Ágnes, és kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a világbajnokságra, függesszük fel a versenyzési jogát”

- mondta Dobos Imre a nemzetisport.hu-nak arra a felvetésre, hogy a szövetség kapott-e tájékoztatást egy esetleges doppingvétséget illetően a MACS részéről.

Az elnök kitért rá: Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója azt mondta neki, hogy nincs megalapozott doppingvétség, majd Dobos Imre hozzátette:

„A biológiai útlevél adatai kapcsán vetődtek fel kérdések. Magát Krisztina egyetlen doppingvizsgálatot sem hagyott ki, volt, hogy kétszer egymás után ellenőrizték. Az elsőn minden rendben volt, a második kontroll eredményét kell tisztázni.”

A magyar csapat szombaton érkezett meg Pattayába, a világbajnokság helyszínére, de nem tartott társaival Magát Krisztina. Dobos szerint a sportoló korábban „átíratta a repülőjegyét, mondván, később szeretne kiutazni”.

„Nem tűntem el. Mindenki aggódva keres, a rokonaim is, hogy hova lettem, mi történt velem. A szövetség természetesen tudott arról, hogy nem utazom a vb-re, jeleztem, sérült vagyok, a szövetségi kapitánnyal viszont nem beszéltem”

- nyilatkozta Magát Krisztina a Blikknek.

„Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről. Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának”

- mondta korábban az MTI érdeklődésére a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc.

Dobos az nso-nak azt mondta, a szövetségi kapitány tényleg nem tudott a távolmaradás okáról, „ő Pattayában szembesült a tényekkel”.

 

Eközben a válogatott tagjai Pattayában:

A 30 éves Magát doppingeltiltását követően újrakezdte a versenyzést, és a 2018-as Európa-bajnokságon plusz 90 kilogrammban ezüstérmes volt, a világbajnokságon pedig 12. lett.

címkék:
És ezeket olvastad már?