OLDALVONAL

Rég vártunk erre, Szoboszlai a terveiről beszélt

Lépésről lépésre halad. Cristiano Ronaldót is emlegette a Juventusszal hírbe hozott magyar focista.
  • Szerző: vav

Osztrák klubja honlapján nyilatkozott Szoboszlai Dominik, akit a szurkolók óriási fölénnyel megszavaztak március legjobb Salzburg-labdarúgójának. A 18 évesen már a magyar A-válogatottban is szerepelt középpályás többek között a családi hátteréről, a pályája elejét egyengető édesapjáról (a korábbi NB I-es focista Szoboszlai Zsoltról), és arról is beszélt, hogy számos nagynevű kérője dacára mennyire telitalálatnak bizonyult 2016-ban Salzburgba szerződnie. A világ legnagyobb klubjai radarjára is felkerült magyar szupertehetség a terveiről, céljairól is vallott.

 

"Alapvetően nincs példaképem, de Cristiano Ronaldo mindig is nagy hatással volt rám. Még mindig minden egyes nap keményen dolgozik, pedig a világ legjobb játékosa.

Számomra most az a legfontosabb, hogy jó úton vagyok, ami egészen messzire vihet. Idővel szeretnék én is példaképnek számítani

- mondta Szoboszlai, akit több más sztárklub mellett éppen az ötszörös aranylabdás csapata, a Juventus is csábít.

• Europa League-Debüt • Erster Bundesliga-Treffer • A-Team-Debüt • Spieler des Monats Dominik Szoboszlai startet gerade richtig durch. Wir haben ihn zum Interview gebeten:

Közzétette: FC Red Bull Salzburg – 2019. április 4., csütörtök

 

Ennyire azonban egyelőre nem tekint előre:

"Szeretnék alapemberré válni Salzburgban. Ennél távolabbra jelenleg még nem tekintek a jövőbe. Nagyon sokat kaptam itt, ideje, hogy valamit visszaadjak a pályán"

- zárta mondandóját Domi, aki nemrég 2022-ig meghosszabbította a szerződését a klubjával. Kérdés, hogy az olasz sajtóhírek szerint már 15 millió euróra becsült vételára (vagy esetleg a további licit) mikor gondolkodtatja el az osztrák nevelőklub vezetőit.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?