OLDALVONAL

Rég vártunk erre a fotóra! Így karácsonyozott Mészöly Kálmán

Amíg az év nagy részében betegségekkel küzdött, addig a karácsonyt gyakorlatilag panaszmentesen töltötte Mészöly Kálmán.
  • Szerző: Ripost

A Mészöly-család karácsonya szinte minden évben hasonló forgatókönyv szerint zajlik: 26-án, a papánál, a korábbi világklasszis labdarúgónál, a 77 éves Mészöly Kálmánnál gyűlnek össze.

Idén is tartották magukat a menetrendhez, Mészöly Géza a %RIPOST%-nak elmondta, ezúttal is édesapjánál, a Szőke Sziklánál zárult az ünnepi program.

„Szokás szerint december 26-án együtt volt a család, apunál találkoztunk. Már délelőtt kezdtünk, és a vacsoráig együtt ünnepeltünk. Közben számos régi sztorit felelevenítettünk, Kálmán bátyám elemében volt, repkedtek a vicces történetek, nagyon jól szórakoztunk. Apu is sokat nevetett."

A menüről Mészöly Kálmán felesége, Bardi Gyöngyi gondoskodott. Géza elárulta, a korábbi 329-szeres válogatott röplabdás ezúttal is kiváló halászlével rukkolt elő.

„Igazi, vérbeli vendéglátók. Apu ezúttal kevesebb időt töltött a konyhában, inkább csak kuktáskodott, ott sertepertélt. Idén már a karácsonyfánál sem kellett segítenie, hiszen végre nagyobb talpakat lehet kapni, könnyedén beállíthatóak a fák. Bezzeg régen... Kálmán bátyámmal kúsztunk-másztunk a fa alatt, miközben apu kapitányként irányított minket."

Mészöly Kálmán az év elején szívinfarktuson esett át, majd súlyos gyomorpanaszai voltak, három hónapon át kórházban kezelték. Az esztendő vége viszont jól sikerült.

„Apu ebben az évben most van a legjobban. A doki kicsivel több mozgásra inti őt, de ebben is van előrelépés. Jár egy edzőterembe, ahol rendszeresen mozog. Januárban vár rá egy urológia vizsgálat, egy kontroll. Nincs komoly panasz, reménykeltő a helyzet” – fogalmazott Mészöly Géza.

És ezeket olvastad már?