OLDALVONAL

Rászorulóknak kínáltak meleg ételt az FTC sztárjai

A Ferencvárosi Torna Club és stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet figyelemfelkeltésnek is szánta legújabb akcióját.
  • Szerző: ripost

Az FTC az utóbbi években számtalanszor bizonyította, hogy kiemelten kezeli a társadalmi felelősségvállalás ügyét: a klub több esemény és kampány keretében állt ki a rászorulók mellett vagy éppen hívta fel a figyelmet egy-egy problémára. Február 12-én, szerdán egy már hagyományosnak mondható eseménnyel, az ételosztással folytatódott a sor. Az FTC nem pusztán egyszeri segítségnek, sokkal inkább figyelemfelhívásnak szánta legújabb akcióját, amely a klub stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet és étkezési támogatója, a Gasztvitál segítségével valósult meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gróf Dávid (jobbra) és a vízilabdázó Nicolas Constantin-Bicari
Fotó: fradi.hu

„Év közben rengeteget kapunk a szurkolóinktól, ezért fontosnak tartjuk, hogy amikor csak lehet, valamit visszaadjunk nekik. Mindig jó érzés segíteni”

– mondta az FTC labdarúgókapusa, Dibusz Dénes, aki tavaly is részt vett az ételosztáson.

A Ferencváros futballcsapatának is otthont adó Groupama Arénában az FTC magyar bajnok labdarúgói, Gróf Dávid, Varga Roland, Leandro, Somalia mellett a Fradi BL-győztes pólócsapatának tagjai, a Ferencváros két téli olimpiai bajnoka, a Liu testvérek és további sportolók, illetve Fradi-érzelmű közéleti szereplők, például Lotfi Begi kínáltak meg egy-egy adag meleg étellel rászoruló embereket.

„Örülök, hogy gondoltak ránk, amikor tehetjük, szívesen segítünk. Volt tennivaló bőven, boldog vagyok, ha mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy olyan emberek is meleg ételt kapjanak, akiknek erre nincs minden nap lehetősége”

– nyilatkozta az FTC olimpiai bajnok rövidpályás-gyorskorcsolyázója, Liu Shaolin Sándor, aki testvére, Liu Shaoang társaságában érkezett:

Fotó: fradi.hu

„Vegyes érzéseim vannak. Nem jó azt látni, hogy ennyi rászoruló ember van, viszont örülök, hogy segíthetünk”

– nyilatkozta a Fradival BL-győztes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Vámos Márton.

Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet partnersége 2014 óta él. Ennek jegyében a felek korábban gyűjtöttek meleg ruhákat rászorulók részére, adományokat a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozói számára vagy éppen iskolaszereket rászoruló családok részére az iskolakezdés előtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?