OLDALVONAL

Ráfázott a koronavírusra a magyar válogatott focista

Nagyon aggódik érte a családja. Hazajönne a légiós, de nem hagyhatja el a járványtól sújtott országot.
  • Szerző: vav

Nem engedte hazautazni a klubja Koman Vladimirt. Pedig Iránban súlyos a helyzet, már több százan vesztették életüket a koronavírus miatt, és szüneteltetik is a futballbajnokságot. A Szepahan 30 éves magyar légiósa mégis kénytelen ott maradni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nehezen viseli a szerettei hiányát
Fotó: Instagram

„Egy hónapig felfüggesztették a bajnokságot. Terveztem, hogy hazajövök, de minket nem engedtek el, mert attól tartanak a klubnál, hogy nem tudunk majd visszajönni. Úgyhogy ebben az időszakban is rendszeresen edzünk. Más csapatok elengedték a játékosaikat tíz napra, nálunk viszont a vezetőedző úgy döntött, maradunk. Tetszik vagy sem, ez nem a mi döntésünk”

– mondta a középpályás a Blikknek.

Az elmúlt hetekben fenekestül felforgatta az életét a koronavírus-járvány.

„Megmondom őszintén, a helyzet nem rózsás, a családom nagyon aggódik miattam. Mivel nem akartam a szeretteimet a legkisebb veszélynek sem kitenni, már január eleje óta egyedül vagyok itt. Iszfahánban a járványhelyzet még nem olyan súlyos, mint Teheránban vagy Komban, de az aggodalom elég komoly. Sajnos, Irán sincs felkészülve ilyen veszélyes betegségre. Az országot sújtó gazdasági szankciók is nehezítik a helyzetet, nincs elég gyógyszer, a teszteket sem tudom, hogyan végzik”

– árulta el a focista, aki két kislány édesapja, és nehezen viseli szerettei távollétét.

The Smile of my Girls is enough for me...❤️🙏🏻

Bár az edzésekben nincs szünet, Komanéknak számos óvintézkedésre kell odafigyelniük.

„Mi a csapatban nem fogunk kezet, nem fürdünk az öltözőben az edzések után. Nem mozgunk a városban, szinte egyfolytában otthon vagyunk, még a boltba is kesztyűben és maszkban megyünk. Gyakran mosunk kezet, sok vizet iszunk és persze reménykedünk, hogy minket nem ér el ez az egész”

– mondta a korábbi 36-szoros válogatott Koman Vladimir.

És ezeket olvastad már?