OLDALVONAL

Puskás Ferencről mutattak be színdarabot Milánóban

Az Internazionale legendájának fiát ihlette meg a Honvéd- és a Real Madrid-sztár páratlan élettörténete. Puskás-színdarab Milánóban.
  • Szerző: Ripost

Újabb adalék Puskás Ferenc máig tartó népszerűségéhez: az Aranycsapat, illetve klubszinten a Kispest-Honvéd és a Real Madrid magyar legendájáról mutatnak be színdarabot a futballsztárokkal bőven „ellátott” Olaszországban, az AC Milan és az Internazionale városában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Példakép volt, és az maradt halála után is (Fotó: MTI)

A milánói Oscar-színházban nem is akárki írta és rendezte Puskás Ferenc életéről a „Puskás ki?” című monodrámát: Gianfelice Facchetti, az Inter korábbi ikonikus balhátvédje, majd elnöke, Giacinto Facchetti fia.

„Mert az élete egyszerre a szabadság és az újjászületés, az emlékezés és a betegség, és persze a nagyság és a nyomor története is”

- válaszolta a több focival összefüggő művet is jegyző 46 éves színész a Leggo cikkében arra a kézenfekvő kérdésre, hogy miért éppen a legendás magyar sportoló ihlette meg.

„Világklasszis támadó volt, Magyarország valaha volt legjobbja, aki három BEK-et nyert a Real Madriddal. Hazájának a szimbóluma, akit felemelt a kommunista rendszer, amiben élt, aztán árulónak minősítette, megpróbálta kitörölni a közemlékezetből, sőt halálhírét keltette, amikor az 1956-os budapesti forradalom után nem tér vissza Magyarországra, ahol a Honvédban játszott”

- folytatta Facchetti, akinek a műve Öcsi bácsi „második életével”, a madridi sikerekkel és a halála előtti súlyos betegségével, szellemi leépülésével is foglalkozik. A színdarab is a kórházból indul ki, ahol Puskás orvosa ösztönzésére sorolja legfontosabb emlékeit, anekdotáit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?