OLDALVONAL

Pánik a Mercedesnél, Hamilton óriási bajban van

Már Niki Lauda is kongatja a vészharangot, pedig csak hat verseny ment le a szezonból. Ezt már tényleg csak a Ferrari veszítheti el?
  • Szerző: HBK

Pazarul kezdte Sebastian Vettel a 2017-es Forma–1-es szezont, hat versenyből hármat megnyert, három futamon pedig második lett. Már 25 pontra el is húzottLewis Hamiltontól, Niki Lauda szerint nagy bajban vannak.

A Ferrari ebben a szezonban megtalálta a módját annak, hogyan hozza ki a legtöbbet a gumikból, amivel a Mercedes láthatóan küszködik. Vettelék nagyon stabilak voltak az első hat futamon, ha ez így marad, akkor nehéz lesz tőlük elvenni a világbajnoki címet.

„Valamit ki kell találnunk a gumiproblémára, mert most a Ferrari  előnyben van, és ha ez így marad, akkor egyre nagyobb lesz a különbség a javukra. Még egy dolog biztos: Vettelnek legalább egy versenyen ki kell esnie, különben biztosan megnyeri a világbajnokságot” nyilatkozta Lauda. 

A legendás osztrák versenyző utolsó mondata kicsit túlzás, hiszen meglehetősen sok verseny van még hátra a szezonból, Hamilton pedig egy futamgyőzelemre van attól, hogy beérje Vettelt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?