OLDALVONAL

Könnyeznek örömükben a sportrajongók, újra élő meccseket nézhetnek péntektől

A PDC Home Tour öt héten át biztosíthat szórakozást a világ legjobb dartsosaival.
címkék:
  • Szerző: ST

A koronavírus-járvány miatti hosszú szünet után április 17-én 18 óra 15 perctől ismét élő sportközvetítést láthatnak majd a magyar tévénézők. Fehéroroszországban, Minszkben rendeznek egy rangos MMA-gálát. Emellett a darts is visszatér: a PDC Home Tour keretében a világ legjobb dartsozói otthonaikban dobálják a nyilakat. Utóbbi sorozat is péntektől lesz látható – írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Immár csaknem egy hónapja nem lehetett élő sportközvetítést látni a magyar televíziókban, hiszen a koronavírus-járvány miatt jóformán az egész világ sportélete leállt egy időre. Minszkben, Fehéroroszországban azonban pénteken magyar idő szerint 18 óra 15 perctől MMA-gálát rendeznek, amit élőben közvetít a Sport1 – olvasható a televízió közleményében.

A BFC50 mellett egy heteken át tartó közvetítési sorozatot is bejelentett a televízió, ez pedig a PDC Home Tour. Első körben 32 napig vívnak majd csoportmeccseket. 128 versenyzőt osztanak 32 db 4 fős csoportra, az egy csoportban lévő játékosok egy adott játéknapon körmérkőzéseket vívnak, és a csoportelső továbbjut a legjobb 32 közé. Az a csavar a történetben, hogy nem az Ally Pally vagy Európa valamely impozáns létesítménye lesz a helyszín, mert a versenyzők saját otthonaikban, saját táblájukra dobnak, de a küzdelmeket élőben közvetíti a televízió, Magyarországon a Sport1 és a Sport2.
„Nyilvánvalóan a járvány szülte az ötletet, de ha jobban belegondolunk, a darts esetében ez a lebonyolítás nem is olyan bonyolult, ez egy olyan sportág, ahol meg lehet valósítani az élő közvetítést. Nincs ugyanis kontakt a résztvevők között, pusztán a feltételeket kell technikailag és a verseny szabályainak megfelelően megteremteni a versenyzők otthonában” – írja a Sport TV.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?