OLDALVONAL

Óriási a káosz, rosszul tervezték az új stadiont

Durva közlekedési gondok. Mi lesz így a világbajnokságon? Hihetetlen, min kellett keresztülmenniük a gyanútlan fociszurkolóknak.
  • Szerző: vav

Káosz követte a felújított moszkvai Luzsnyiki Stadion szombati nyitómérkőzését - jelentette a távirati iroda. Az előző világbajnokságon ezüstérmes argentinok 1-0-ra legyőzték a jövő évi vb-házigazda orosz csapatot, de az igazi feketelevest ezután kapták a hazai szurkolók.

A barátságos találkozó után a rendőrség több környező utcát és fontos metrómegállót is lezárt, s a szurkolókat több kilométerre elterelte az arénától. Többen arra panaszkodtak, hogy közel két óráig tartott, amíg a stadiontól elértek a földalattiig.

Az orosz sajtó hétfőn hibás tervezésről és teljes kudarcról írt. A városi tanács szóvivője elismerte, hogy hibáztak a szervezők, és kijelentette: a problémákat a vb-ig ki kell javítani.

A moszkvai Luzsnyiki Stadion, amelynek 2013-ban kezdett rekonstrukciója nemrég fejeződött be, az egyik legfontosabb helyszíne lesz a 2018-as világbajnokságnak. Összesen hét vb-meccset rendeznek itt, benne a nyitó- és a zárómérkőzést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?