OLDALVONAL

Öngyilkosságra készült Cseh László nagy ellenfele

Drámai vallomást tett Ryan Lochte. Hihetetlen botránya után teljesen összeomlott a hatszoros olimpiai bajnok.
  • Szerző: vav

Élete legnehezebb időszakáról vallott a riói olimpia botrányhőse, Ryan Lochte. Az amerikai úszósztár diplomáciai bonyodalmakat okozott azzal, hogy az ötkarikás játékok idején cimboráival együtt részegen randalírozott egy benzinkútnál, de azt hazudta, hogy rablótámadás áldozata lett. Csakhogy egy biztonsági kamera felvétele alapján kiderült a turpisság, és Lochte nagyon megjárta a meggondolatlan tetteit.

Én lettem a világ leggyűlöltebb embere. Voltak pillanatok, amikor csak sírtam és arra gondoltam, hogy ha lefekszem, jó lenne soha fel sem ébredni.

Megfordult a fejemben, hogy véget vetek az életemnek

- mondta a 32 éves világsztár az ESPN-nek.

A június végéig eltiltott Lochte ugyanakkor közölte: újra "ég a láng" benne, és szeretne részt venni a 2020-as tokiói olimpián. A visszatérés első lépéseként áprilisban már elindult egy öregfiúk-viadalon hazájában.

Biztonsági kamera buktatta le

Lochte azt állította, hogy augusztus 15-én Rióban őt és társait fegyverrel rabolták ki, amikor taxival egy buliról az olimpiai faluba tartottak. Később azonban videofelvételek alapján kiderült, hogy valójában ők randalíroztak, megrongáltak egy benzinkutat, és összetűzésbe kerültek az alkalmazottakkal.

Az úszót tíz, a másik három sportolót egyformán négy hónapra tiltották el. Emellett Lochte elveszítette azt a 100 ezer dolláros jutalmat, amelyet a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett riói aranyéremért kapott volna; több szponzora otthagyta; s nem mellesleg 20 óra közhasznú munkára is kötelezték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?