OLDALVONAL

Luxusautó, horror, lekvárfőzés és a többi: így fújják ki magukat az olimpia magyar hősei

Milák vagyont érő sportkocsival, Lőrincz pecázással kapcsol ki. Különleges hobbikra jut most végre több idejük a tokiói bajnokainknak.
  • Szerző: Ripost

Vagyont érő sportautótól az ásványokon át a horrorig: amennyire más és más egyéniségek, annyira széles skálán mozognak tokiói olimpiai bajnokaink kedvenc időtöltései.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szilágyi Áron – futás, dobolás

A Tokióban elsőként győztes magyar vívó – a férfi kardvívás immár háromszoros egyéni olimpiai bajnoka – számára a sportága, és a hozzá köthető futás egyben hobbi is. Lázár Tibor zenész és dobtanár révén immár a dobolás is hozzájárul a páston elért sikereihez.

„A dobolás által fejlődik a ritmusérzékem, a kéz-láb koordinációm”

– mondta erről Szilágyi Áron.

Milák Kristóf – autóvezetés

A 200 méteres pillangóúszásban győztes, 100-on óriási csatában második úszósztár 2018-ban – amikor a Honvédhoz igazolva Budapestre költözött a szüleitől – még a jogosítványa megszerzése előtt kapott használatra egy szponzor-Audit. Aztán járt a kiemelt olimpikonoknak járó Toyotával is, az olimpia után pedig egy tűzvörös, 34 millió forintos alapárról induló Lexus sportautó volánjánál élheti ki a szenvedélyét.

Milák a dögös sportautóval jelent meg az olimpikonok köszöntésén is

Milák a dögös sportautóval jelent meg az olimpikonok köszöntésén is
Fotó: Bors

„A nagy szenvedélyem a vezetés. Nem vagyok egy Schumacher, igazából azt az életérzést szeretem, hogy felfedezhetem magát az autót, magát a vezetés élményét”

– mondta Milák a Magyarock YouTube-videójában.

 

Kopasz Bálint – ásványok, dietetika

Az új kajakkirály, az 1000 méteres távon győztes Kopasz Bálint gyerekkora óta mindent alárendelt a céljai elérésének, még barátnője sem volt a 24 éves sportolónak. A szabadidejét is leginkább a minél alaposabb felkészülés tette ki a nyújtásokkal, légzőgyakorlatokkal, kondizással, illetve a dietetika (a helyes táplálkozás és étrendkiegészítők) szakcikkeinek tanulmányozásával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bálint Kopasz (@balintkopasz) által megosztott bejegyzés

Ha néha mégis kiengedett, akkor az ásványokat és a drágaköveket tanulmányozta – pár éve az álma vált valóra azzal, hogy eljutott az osztrák Alpokban található egyetlen európai smaragdbányához.

 

Lőrincz Tamás – horgászat

A 77 kilogrammos súlycsoportban immár olimpiai, világ- és Európa-bajnok kötöttfogású birkózónak Tokióban leginkább a családja hiányzott, de már a hagyományos horgászást is tervezgette.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tamás Lőrincz (@lorincztomi12) által megosztott bejegyzés

Lőrincz Tamás az öccsével, a 87 kg-ban olimpiai ezüstérmes Viktorral – akit ő fertőzött meg a pecázással – együtt a felkészülés hajrájában hónapokig hanyagolták a hobbijukat, de jó előre lefoglalták kedvenc helyüket a borsodi Harsányban.

Tótka Sándor – golf, sárkányszörf

A K-1 200 méteres sprintszámában olimpiai bajnok Tótka Sándor az aktív kikapcsolódás híve, legyen szó kutyasétáltatásról, falmászásról, quadozásról vagy SUP-ozásról. Az utóbbi időben beleszeretett a golfozásba, később akár versenyzőként is el tudja képzelni magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Totka Sandor (@sandor_totka) által megosztott bejegyzés

Édesapja révén ismerkedett meg a sárkányszörfözéssel (kite-surf), amiben szintén egyre ügyesebb.

Női kajaknégyes – lekvár és horror

Az 500 méteres távon aranyérmes női kajaknégyes tagjai közül Kozák Danuta a kertészkedés mellett sütés-főzéssel, Kárász Anna leginkább befőttek, szörpök, lekvárok befőzésével szeret bíbelődni.

Csipes Tamara új időtöltése a rajzolás, míg Bodonyi Dóra igazán különleges szenvedélynek hódol: horrorfilmeket szeret nézni a mozikban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?