OLDALVONAL

Nézd meg, milyen tapló a legsportszerűbb angol csapat! - Videó

Nemzetközi kupát ért nekik, hogy tavaly jól viselkedtek otthon, de Európában előtört belőlük a "gyilkos ösztön". Vajon milyen lehet a legdurvább angol együttes, ha ők a jó fiúk?

Egy dologról már mindenképpen emlékezetes marad ez az év az angol West Ham United szurkolói számára. A csapat ugyanis hosszú kihagyás után visszatért az európai kupaporondra, és elindulhatott az Európa Liga selejtezőiben.

Némiképp meglepő módon mindezt a pályán mutatott sportszerű magatartásért kapott Fair play díjnak köszönhette. Ki hinné ezt, látva a csapat eddigi szereplését?

A West Ham játékosai az eddigi 5 kupameccsen 3 piros lapot szedtek össze, rácáfolva ezzel a nagy nehezen kialakított „jó fiú” képre. Mindezt azzal tetézték, hogy olyan acélos ellenfelek ellen sikerült értelmetlenül nehéz helyzetbe hozniuk magukat, mint az andorrai Lusitans, vagy a méltán híres máltai Birkirkara.

Az egész a már említett andorraiak elleni párharc visszavágójának 12. percében kezdődött, ahol Diafra Sakho kapott értelmetlen pirosat. Ezután Máltán James Tomkins kirívó durvasággal állíttatta ki magát, nehéz helyzetbe hozva a csapatát.

Azt hihetnénk, ennyi nehézség elég lenne, hogy a játékosok elkerüljék a fölösleges durvaságot. A történetnek azonban itt még koránt sincs vége.

A selejtező harmadik körében a román Astra csapata ellen léptek pályára az angolok. Már 2-0 volt az állás, mikor James Collins egy gyönyörűen kivitelezett lerántásért kapott második sárgát. Az ellenfélnek nem is kellett több, mint az emberelőny, a mérkőzés vége 2-2 lett.

Kíváncsian várjuk, hogy a Fair play-díjas angolok milyen fölösleges durvasággal nehezítik legközelebb a saját dolgukat.

 

És ezeket olvastad már?