OLDALVONAL

Neymar nem állt le Szoboszlai provokálásával – itt a folytatás

Neymar vs. Szoboszlai, újratöltve. Emlékezetes szópárbajuknak utóélete is volt a PSG és az RB Leipzig BL-mérkőzésének hajrájában.
  • Szerző: Ripost

Újabb részleteket közölt Szoboszlai Dominik arról, hogyan zajlott kettejük nagy figyelmet keltő szóváltása Neymarral a PSG elleni BL-meccsen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Neymar előbb csibészkedett, de most kiderült: utóbb sportszerűen gratulált Szoboszlainak

Neymar előbb csibészkedett, de most kiderült: utóbb sportszerűen gratulált Szoboszlainak
Fotó: m4sport.hu

A brazil világklasszis nem megy a szomszédba némi csibészségért, de mint most kiderült: sportszerűen gratulált is Dominiknak, miután hiába igyekezett megzavarni légiósunkat a 92. percben értékesített – pontot érő – büntetője előtt. Mint emlékezhetünk, Neymar pimaszul grimaszolva próbálta kizökkenteni a 21 éves magyar focistát, amíg az arra várt, hogy lőhessen. Csakhogy tehetségünk fiatal kora és az óriási tét ellenére nem jött be a ravasz pszichológiai trükk, Szoboszlai magabiztosan lőtt a hálóba, beállítva a 2-2-es végeredményt.

„Megkérdezte, biztosan berúgom-e a büntetőt, én pedig úgy válaszoltam, hogy igen. Majd visszakérdezett: biztos vagyok benne? Erre annyit mondtam, hogy sosem hibázok”emlékezett vissza Szoboszlai most Fabrizio Romano interjújában, miután a neves átigazolási szakértő újságíró rákérdezett kettejük szópárbajára. – „Aztán, amikor a gólom után visszafelé mentünk a középkezdéshez, még odaszólt: 'Mondtad és meg is csináltad, gratulálok'. Boldog voltam, mert eddig nem ismertem, de kiderült, milyen jó srác. Kedvelem őt.”

A legértékesebb magyar labdarúgó a beszélgetés során többek között arról is beszélt, hogy a legnagyobb álma egyszer megnyerni a Bajnokok Ligáját. Egyelőre persze csak arra koncentrál, hogy az RB Leipzig játékosaként a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, miután idén féléves sérülése fizikai és lelki nehézségeivel, továbbá az osztrák és a német Bundesliga közötti minőségi különbséggel is meg kellett küzdenie.

Haalandot tartja a legtöbbre

Habár gyerekkorában elbűvölte Cristiano Ronaldo, Szoboszlai Dominik régóta nem példaképeket követ, inkább a maga útját járja. Napjaink sztárjai közül korábbi salzburgi csapattársát, Erling Haalandot tartja a legtöbbre. Az interjúban elárulta máig jó haverok, miután annak idején sokat segítette Haaland beilleszkedését.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?