OLDALVONAL

Neymar csak árában a legjobb brazil

Korábbi aranylabdásoknál is jóval kevesebbet adtak, mint Neymarért.
  • Szerző:

Hivatalossá vált Neymar átigazolása a PSG-hez. A brazil sztár 222 millió eurós vételárával toronymagasan minden idők legdrágább játékosa lett. A 2000-es évek óta, olyan brazil legendák is hozzá képest aprópénzért váltottak klubot, akiket Aranylabdával jutalmaztak, képességekben pedig talán még Neymar előtt is jártak.

Ronaldinho ehhez képest aprópénz volt

Ronaldinho pályája csúcsán Messi és Cristiano Ronaldo szintjén dominálta a spanyol ligát. Neymarral ellentétben a fordított utat járta be, hiszen 2003-ban a PSG-től igazolt a Barcelonába a mai szinten nevetségesnek mondható 32,25 millió eurós összegért.

A Real Madrid sem adott ennyit a brazil ászokért

A kétszer is a világ legjobbjának választott Ronaldóért 45 millió eurót fizetett annak idején a Real Madrid az Internek, míg kora egyik legelegánsabb irányítójáért, Kakáért a másik milánói klubnak csengettek ki 65 milliót a madridiak.

Nevetséges összegért váltottak a klasszisok

A szintén Aranylabdát nyerő Rivaldo 23,5 millióért ment még 1999-ben a Barcelonához. A 90-es évek korszakos csatárának, Romáriónak a vételárát pedig már leírni is nehéz, hiszem manapság egy középszerű labdarúgóért is ennyit adnak a klubok. Nos, 12 millióért vette meg a Barcelona még 1993-ban, ami persze abban az időben komoly vételnek számított.

Elszaladt tehát nagyon a modern futball az üzlet világába. Neymar vételára egyedül több, mint az itt felsorolt brazil legendáké, akik koruk legjobbjai voltak és Romário kivételével Aranylabdákkal gazdagították trófeagyűjteményüket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?