OLDALVONAL

Fontos változás a koronavírus miatt, így szavaznak a Nemzet Sportolói

A koronavírus-járvány tényleg mindent átír a magyar sportban. A Nemzet Sportolói március 31-én, kedden, a veszély miatt telefonon szavaznak majd arról, hogy a 92 éves korában elhunyt olimpiai bajnok úszó, Székely Éva helyére ki kerüljön be az illusztris társaságba.
  • Szerző: ST

Székely Éva halálával a Nemzet Sportolóinak száma tizenkettőről tizenegyre csökkent, emiatt kell új tagot választani. A koronavírus-járvány miatt a korábbi gyakorlattól eltérően, ezúttal nem személyesen, hanem telefonon adhatják le szavazataikat a legendás sportolók.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Székely Évát március 11-én temették el
Fotó: Ripost

„A járvány miatt kedden, telefonon keres majd minket dr. Szabó Tünde – sportért felelős államtitkár –, és így adjuk le a szavazatainkat, akire a legtöbben voksolnak, az kerül be a Nemzet Sportolói közé” – mondta el a -nak a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, dr Kárpáti György, aki helyesli a telefonos szavazást.

A Nemzet Sportolója címet azok a hatvan éven felüli, kimagasló eredményeket elérő magyar sportolók kaphatják meg, akik pályafutásuk befejezése után is meghatározó szerepet töltöttek, töltenek be a sportéletben. A kitüntetés életjáradékkal jár, amelynek összege 2004-ben bruttó havi 500 ezer forint volt, 2015-től pedig havi 630 ezer forint.

dr. Kárpáti György
Fotó: MTI

Dr. Kárpáti György nem titkolja, hogy vélhetően kiket fog jelölni a Nemzet Sportolójának: „Valószínűleg az alábbi kiválóságokat jelölöm majd a szavazáson: a tájfutó Monspart Sarolta, Pézsa Tibor vívó, Török Ferenc öttusázó és Hegedűs Csaba birkózó.”

Noha a vízilabdázó az ő nevüket nem említette, de szintén esélyes Faragó Tamás pólós és Dunai Antal labdarúgó-olimpiai bajnok.

Nemcsak a Nemzet Sportolói választanak új legendákat. A közeljövőben két új tagot – az idén elhunyt Székely Éva és a kilencszeres világbajnok kenus, Wichmann Tamás helyére – választ majd a Halhatlan Magyar Sportolók Egyesülete is, amelynek dr. Kárpáti György az elnöke, itt szintén telefonon történik majd a voksolás.

A 84 éves pólóslegenda elmondta még, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt betartja azon előírásokat, amelyeket az orvosok és a kormány javasolnak, így otthon tölti a mindennapjait.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?