OLDALVONAL

Nehéz hónapok jönnek, új célt kell találnia Hosszú Katinkának

Eldőlt, hogy nem ebben az évben pótolják be a májusról elhalasztott budapesti úszó Európa-bajnokságot. Hosszú Katinkának így új célokat kell kitűznie maga elé.
  • Szerző: ST

A napokban ünnepelte a 31. születésnapját a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki április 27-én kezdte újra a vizes edzéseket. Az azt megelőző időszakot elsősorban a pihenésre szánta, többek között sokkal többet aludt. Közösségi oldalán azonban megjegyezte, hogy nagyon nehéz pontos terv nélkül élnie. A koronavírus-járvány pedig alaposan átírta az úszónő felkészülését, hiszen előbb az olimpiát, majd a budapesti Európa-bajnokságot halasztották el 2021-re.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka (Fotó: MTI)

„Hátradőltem, de most hogy kipihentem, kitomboltam magamat, vissza kell térnem a korábbi rutinomhoz. Mindig próbálok tanulni a helyzetekből, egy kicsit úgy érzem, hogy túltoltam az elmúlt időszakot, talán nekem szerencsés is volt, hogy minden leállt. Rájöttem, hogy picivel többet kell pihennem, de muszáj kitűzni valamit célul. Jelenleg úgy könyvelem el a fejemben, hogy augusztusban még Európa-bajnokságot rendezünk, ez a legközelebbi cél” – mondta el az úszónő a Scitec áprilisi online sajtótájékoztatóján.

Utóbbi célja is elillant, így új tervet kell felállítania. Ráadásul jövőre, már egy évvel idősebben kell három hónap alatt teljesítenie a két nagy versenyt. Előbb májusban az Eb-t, majd a júliusban kezdődő ötkarikás játékokat. Igaz, korábban elmondta, hogy nem tart attól, hogy a kora miatt rosszabb lenne a teljesítménye.

Hosszú Katinka (Fotó: MTI)

A napokban egyébként már a versenyzést imitálta az Iron Lady, egyedül úszott a Duna Arénában, majd a célba érkezést követően viccesen nyilatkozott.

„Jól ment a mai verseny, az első hely is bizonyítja ezt ebben a nagy mezőnyben”
– mondta el Katinka az Instagramon közzétett videóban.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?