OLDALVONAL

Megszűnt a stressz, csak a családjának él az „őrült” magyar sztár

Augusztus 8-án befejezte pályafutását Nagy Viktor. A kiváló magyar vízilabdakapus 37 évesen vonult vissza, miután bronzérmet szerzett a válogatottal a tokiói olimpián.
  • Szerző: Ripost

Minden vágya teljesült. Nagy Viktor világ- és Európa-bajnoki címet szerzett, míg a tokiói olimpián szerzett bronzérme a napok múlásával immár első hellyel ér fel értékítéletében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy Viktor a tokiói olimpia után visszavonult Fotó: Nemzeti Sport

Nagy Viktor a tokiói olimpia után visszavonult (Fotó: Nemzeti Sport)

Peking kimaradt

Ha a 2008-as pekingi olimpián az utolsó keretszűkítéskor a kapusok közül nem Gergely István és Szécsi Zoltán élvezi a szakvezetés bizalmát, akkor Nagy Viktor is aranyérmes lett volna.

„A kihagyásom legfeljebb akkoriban volt kellemetlen, utána még keményebb erőkifejtésre ösztökélt„ – mondta a Metropolnak a 37 éves, Szolnokon élő, az élsporttal végleg leszámolt kapuvédő. S bár Párizs, 2024 valóban közeli, mindössze három év, de vége, nincs folytatás, végre azt teszem, amire régóta vágyom. Élhetek a családomnak. A hétvégéken nem kell meccsre rohannom, megszűnt az elkerülhetetlen stressz is.”

Végre a gyerekekkel lehet

A korábbi kapus 11 éves fia, Sámuel szintén pólózik, mezőnyjátékosként szerepel. Lánya, a kilencéves Olívia atlétizál. A korábbi pólókapus végre járhat a gyerekek versenyeire.

„Sőt, már azt is megengedhetem magamnak, hogy kijárjak Sámuellel a Holt-Tiszára pontyra, kárászra horgászni” – mesélte Nagy. De csak hobbiból, mert tőlünk aztán nyugodtan élhetnek a kopoltyúsok.”

Két vállalkozásából él meg, sportfelszerelések gyártásával, forgalmazásával foglalkozik, illetve a fertőtlenítés területén ténykedik.

Kapott gól nélkül

A spanyolok elleni tokiói bronzmeccs végén csapattársai említették, hogy az utolsó két negyedet, azaz 16 (!) tiszta játékpercet kapott gól nélkül teljesítette Nagy Viktor, akit riválisai „őrültnek„ tartottak.

„A kapott gól nélküli két negyedről az események hevében magam sem tudtam” – vallotta be Nagy. Viszont a meccs végén még a spanyolok is gratuláltak, mondván: ”Sok szerencsét az életben, őrült Viktor.” Ha volt titkom a karrierem során, akkor ez volt: munka, még több munka, némi szerencse és kifogástalan együttműködés az előttem védekező csapattársakkal.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?