OLDALVONAL

Nagy változás, ezért verhetetlen a Fradi Európában

A német vezetőedző, Thomas Doll vezetésével 2013 és 2018 között egy párharcnál többet nem tudott sikerrel megvívni a Ferencváros az európai kupákban.
  • Szerző: ST

A tavaly nyáron Thomas Dollt váltó Szerhij Rebrov azonban ezt első nekifutásra felülmúlta, elérhető közelségbe került a Fradi számára a BL, vagy az Európa-liga csoportköre. Mi lehet az ukrán tréner sikereinek a titka?

Időben igazoltak

Egy év leforgása alatt szinte az egész kezdőcsapatot lecserélte Rebrov. Több alapember – Lasa Dvali, Tokmac Nguen, Ihor Haratin – is már télen a Fradihoz igazolt. A nyári erősítések szintén időben, a felkészülés elején érkeztek a csapathoz. Ez az összeszokottság pedig eddig aranyat ért eddig a selejtezők során.

Doll jófej volt, Rebrov megköveteli a figyelmet

A némettel ellentétben ritkán látni mosolyt Szerhij Rebrov arcán. A mindig szigorú tréner rendkívül profi munkát végez, a játékosok egytől egyig beálltak a sorba, az ukrán mester a zöld-fehérek legnagyobb sztárokat is.

Szerhij Rebrov vezetőedző megköveteli a fegyelmet, és igyekszik a lehető legjobban elosztani a feladatokat a pályán

– mondta el Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere a Nemzeti Sportnak.

 

 

Gyorsan reagál a történésekre

Rebrov a Valletta elleni keddi, 1-1-es mérkőzés első félidejének 33. percében lecserélte Danilo Ihnatenkót, akinek jól láthatóan nem ment a játék. Az ukrán tréner gondolkozás nélkül lekapta a pályáról a középpályást.

Nem történt sérülés. Néha előfordul ilyen egy játékossal, hogy elveszti az önbizalmát. Danilo ráadásul most sárga lapot is kapott, láttam rajta, hogy nem mert belemenni az ütközésekbe, mivel félt, hogy jön a második lap és a kiállítás

– mondta el Rebrov a klub honlapján.

Hajnal Tamás sokat segít

A klub korábbi játékosa, Hajnal Tamás sportmenedzserként felel az átigazolásokért. Elsősorban az ő feladata az erősítést jelentő labdarúgók felkutatása. Előtte egyeztet Rebrovval és a szakmai stábbal, hogy melyik posztra szükséges játékos. Hajnalék ezt követően adnak egy listát, a kinézett focistákról, és közösen eldöntik, kit szerződtessenek.

És ezeket olvastad már?