OLDALVONAL

Nagy változás az MLSZ-nél, távozik a korábbi szövetségi kapitány

Marco Rossi kapitány a saját embereivel dolgozik a válogatottnál. Erre készül Szélesi Zoltán.
  • Szerző: vav

Távozik a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékéből Szélesi Zoltán. A korábbi 28-szoros válogatott labdarúgó az U17-es válogatott irányítása után pályaedzőként segítette a magyar válogatottat, sőt tavaly megbízott szövetségi kapitányként ő dirigálta a nemzeti csapatot.

„Az elmúlt három esztendőben tartalmas időszakot töltöttem a Magyar Labdarúgó Szövetségnél. 2015 őszén kijutottunk a franciaországi kontinensviadalra, ahol csoportgyőztesként végeztünk, sokaknak szerezve örömöt. Ezt követően egy sikertelenebb időszak következett a felnőttcsapat számára, amelynek végén megbízott a szövetségi kapitányi teendőkkel az MLSZ vezetése. Fájó volt a luxemburgi vereség, de a vb-résztvevő Costa Rica legyőzését komoly sikernek tartom, és büszke vagyok arra, hogy a nemzeti csapatot vezethettem"

- idézte Szélesit az MLSZ honlapja.

Az új olasz szövetségi kapitány, Marco Rossi lényegében azzal a stábbal képzeli el a munkáját, amellyel az utóbbi években klubedzőként sikeresen együtt dolgozott. Szélesi elmondása szerint ezt nem is bánja:

„Teljes mértékben elfogadom ezt a döntést, annál is inkább, mert magam is vágyom az új kihívásokra: szeretném az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat más helyzetekben, akár egy felnőttcsapat vezetőjeként kamatoztatni"

- mondta a fiatal szakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?