OLDALVONAL

Nagy fába vágta a fejszéjét Hosszú Katinka, új területen próbálja ki magát

Az olimpiai bajnok úszó nagyon izgatott a szombati és vasárnapi versenytől, amit az ő közbenjárásával hoztak el Magyarországra.
  • Szerző: Ripost

Budapesten is debütál a Hosszú Katinka közbenjárásával életre hívott új nemzetközi úszósorozat, az ISL.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka
Fotó: MTI

Szombat és vasárnap este 18 órától a Duna Arénában is bemutatkozik a világ legjobbjait felvonultató rendhagyó viadal, ami elsősorban nem a sportról, hanem a show-ról szól. A bajai bajnoknő csapata, a Team Iron a múlt hét végén Dallasban debütált, és bár egyelőre a négyes mezőnyből a harmadik helyen áll, így is bizakodó a háromszoros olimpiai bajnok.

„Elképesztő volt az amerikai állomás. A hangulat, a fények és a miliő teljesen más, mint egy hagyományos versenyen. Külön izgalmas, hogy csapatban versenyzünk, mert tudunk egymásnak szurkolni. Szó szerint eksztázisba kerültem, amikor a kieséses verseny zajlott, pedig ritkán jövök lázba olyan futamtól, amelyben nem én úszom” – mondta a Borsnak Katinka.

Hozzátette: külön koreográfiát készítettek a társakkal a szurkolásra, a bevonulásra és a csapatkiáltásra. Klubtulajdonosként nemcsak a saját versenyére, hanem a társakra is fi­gyelnie kell Hosszúnak, hiszen nem mindegy, hol zárják a háromállomásos versenysorozatot. Ha be akarnak kerülni a de­cemberi Las Vegas-i szu­perdöntőbe, meg kell nyerniük a csoportot.

„A váltókra sokkal jobban kell koncentrálni, ott sok pontot vesztettünk, ezért változtattam a csapatösszeállításon. Remélem, itthon még eredményesebbek leszünk” – zárta a háromszoros olimpiai bajnok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?