OLDALVONAL

Nagy bejelentést tett Csányi Sándor a budapesti Eb-meccsekről

Több rendező város visszaléphet a jövő nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságtól. Megnőhet fővárosunk és a Puskás Aréna szerepe.
  • Szerző: vav

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

„Bőven lesznek jelentkezők a rendezést lemondó városok helyett, de ha lehet pályázni további meccsekre, akkor az MLSZ pályázni fog”

- mondta Csányi Sándor elnök pénteken, az M4 Sportnak adott interjújában.

Csányi (jobbra) Aleksander Ceferin UEFA-elnöknek a Puskás Aréna novemberi avatásán
Fotó: MTI

A kontinensviadalra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az európai szövetség (UEFA) március közepén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt csak jövőre, június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát, ám a hírek szerint anyagi okok miatt több házigazda is a visszalépést fontolgatja.

A Puskás Arénában három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő lesz az eredeti tervek szerint. Az UEFA alelnökeként is tevékenykedő Csányi Sándor közölte, június 17-én születik döntés az Európa-bajnokságról, és az európai kupasorozatok befejezéséről.

A teljes interjút az OTP Bank Liga újraindítása, a szombat délutáni Ferencváros-Debrecen mérkőzés előtt, 15.15-től sugározza az M4 Sport.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?