OLDALVONAL

MTK helyett TBC. Taxisok is fújtak már le meccseket

Ilyen még nem volt a magyar fociban. Vírusveszély miatt marad el egy összecsapás az NB I-ben. Nem az első eset, hogy furcsa ok miatt maradnak futball nélkül a szurkolók.
címkék:
  • Szerző: aka

Még el sem kezdődött a labdarúgó NB I tavaszi szezonja, máris elhalasztanak egy meccset. Noha még csak február közepén járunk, ezúttal nem az időjárás szólt közbe. Az MTK-Paks összecsapást TBC-vírus miatt nem rendezik meg.

Ilyen még nem volt Magyarországon. A paksiak jelezték, hogy két alkalmazottukat is vírus támadta meg, ezért az összes munkatársat, így a játékosokat is megvizsgálják. Jobbnak is látják, ha nem utaznak Budapestre. Azóta kiderült, bakteriális fertőzésről, TBC-ről van szó, a leletek jövő héten érkeznek meg.

Az eddig is tudtuk, hogy hó vagy komolyabb eső, esetleg villámlás meghiúsíthat egy focimeccset. Telente ilyen esetre rendre van példa, de mostanában tavasszal sincsenek biztonságban a nézők, mivel közbeszólhatnak a záporok. Megesett azonban, hogy ennél banálisabb okok miatt maradtak el bajnokik.

1990 őszén például kis híján egy komplett NB I-es forduló maradt el a taxisok országos sztrájkja miatt. A tüntetők a főváros mellett blokád alá vonták a nagyobb utakat is, ezért a vendégcsapatok el sem tudtak indulni idegenbe. A fordulót egy későbbi időpontban tartották meg, mikor már lenyugodtak a kedélyek.

A 2000-es években többször előfordult, hogy egy csapat szándékosan nem állt ki mérkőzésre. Három éve Vácott esett meg, hogy a vezetők tartoztak a focisták felé, akik ezért tiltakozásul sztrájkoltak, s nem álltak ki a Videoton elleni kupameccsre.

Olyan is van, hogy a világítás szól közbe. Az MTK pályán már többször volt gond a fénnyel, szakadt félbe emiatt már Bajnokok Ligája-selejtező is a 89. percben.

2010-ben a Kaposvárt fogadták a kék-fehérek, a meccs eleve egy órás késéssel kezdődött, mert a Hidegkuti-stadionban nem működött a világítás. Aztán a hetedik percben végleg kialudtak a fények, kiderült, hogy a pálya melletti trafó mondta fel a szolgálatot.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?