OLDALVONAL

Mindenki erre várt, Budapestre figyel a hétvégén a sportvilág

Ötödik Bajnokok Ligája győzelmére készül a Győr női kézilabdacsapata. Magyar edzővel korábban ez még nem sikerült a klubnak, így Danyi Gábor történelmet írhat az ETO kispadján.
  • Szerző: ST

A legutóbbi két kiírást megnyerő Győrtől a nyáron távozott a spanyol sikeredző, Ambros Martín. Helyét addigi segítője, Danyi Gábor vette át. A magyar szakember 2011-ben érkezett a klubhoz, ahol Martín mellett Konkoly Csaba és Karl Erik Böhn munkáját is segítette. Martín távozása után azonban megkapta élete lehetőségét.

Élt a lehetőséggel a magyar tréner

Ha jön egy lehetőség, azt meg kell ragadni és élni kell tudni vele, bele kell vágni – én egy pillanatig sem gondolkodtam

– nyilatkozta kinevezése után Danyi Gábor, a Győr honlapján megjelent interjúban.

Az 55 éves tréner pedig beváltotta a hozzáfűzött reményeket, megnyerte a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát is az idényben még veretlen együttessel. A napokban pedig meghosszabbították a szerződését, így a 2019/20-as évadban folytathatja a munkáját Győrben.

A BL négyes döntője lesz az igazi erőpróba

A legnagyobb feladat azonban a hétvégén vár rá. A budapesti BL négyes döntőjének első napján a norvég Vipers Kristiansand ellen játszik az ETO. Győzelem esetén pedig a döntőben az orosz Rosztov és a francia Metz párharcának nyertese következik. Könnyen összejöhet tehát egy mester és tanítványa ütközet, hiszen a rosztoviakat Ambros Martín irányítja.

Ha megnyerjük a Magyar Kupát, a magyar bajnokságot és a BL-t, akkor tulajdonképpen megismételjük az előző évi eredményeket, ami önmagában nem egy könnyű feladat, de mindig is szerettem a kihívásokat

– mondta el Danyi a klub honlapján.

A magyar szakember már első szezonjában triplázhat a Győrrel. Négy BL-sikernél ott volt a kispadon segítőként, de ezúttal első hazai vezetőedzőként nyerheti meg az elitsorozatot a Győrrel.

Tarolhat a magyar kézilabda a hétvégén

A BL mellett az EHF-kupa döntőjét is a hétvégén rendezik. A második számú európai kupasorozat fináléjának visszavágóját hazai pályán játszhatja majd a Siófok, amely Dániában 21-21-et játszott az Esbjerggel. Van esély tehát arra, hogy a BL mellett az EHF-kupának is magyar győztese legyen a hétvégén. Jó előjel, hogy a Balaton-parti gárda az összes hazai meccsét megnyerte eddig az EHF-kupában.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?