OLDALVONAL

Michael Schumacher visszatéréséről beszélt volt menedzsere és barátja

Kipakolt Willi Weber egy rejtélyes ügyről: ez történt a Forma-1 legendája és közte.
  • Szerző: vav

Több mint két évtizeden át Willi Weber volt Michael Schumacher menedzsere, de amikor a hétszeres F1-világbajnok 2010-ben három kihagyott szezon után visszatért a száguldó cirkuszba, elváltak az útjaik. Azóta csak találgattak a köztük történtekről, de a 78 éves német üzletember most lerántotta a leplet az okokról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2006-ban még együtt örültek a sikereknek
Fotó: Getty Images

Weber a Motorsport-Total YouTube-csatornáján elárulta: kettejüket még 2014-ig szerződés kötötte volna egymáshoz. Schumi tíz éve mégis a saját kezébe vette az ügyei intézését, majd fokozatosan rábízta azokat addigi sajtósára, Sabine Kehmre, aki máig kitart mellette.

„Először is, óriási hibának véltem Michael visszatérését. Őszintén szólva, most utólag visszagondolva is ez volt a leghülyébb dolog, amit csinálhatott. Azt mondta nekem, hogy unatkozik, versenyeznie kell. Mire én: 'Michael, mit akarsz? Csak veszíthetsz, győzni már nincs esélyed, viszont már megnyertél mindent, te voltál a világ legjobbja. A lehető legmagasabbra jutottál, ahonnan csak lefelé vezethet út.' De egyszerűen meg sem akarta hallani”

- emlékezett vissza a legendás pilóta egykori jobbkeze.

Nem hitt a menedzserének, aki szerint hibázott a visszatéréssel
Fotó: AFP

„A másik oka az elválásunknak az volt, hogy a Forma-1-ből való visszavonulása után én már nem akartam többé állandóan a bőröndökbe pakolni, nem akartam többé szenvedni az időzónaváltásoktól, nem akartam többé huszonnégy órát repülőn ülni. Ez már sok volt nekem. Azt javasoltam neki, hogy a tengerentúli futamokra nem kísérem el, csak az európai versenyekre. Erre azt válaszolta, hogy ha nem megyek vele, akkor majd ő menedzseli saját magát”

- mondta Weber, aki hiába győzködte Schumit, hogy ez is óriási hiba.

Legfőbb bizalmasa eleinte elkísérte ugyan a közeli nagydíjakra, de aztán felhagyott ezzel, mert beigazolódni látta a félelmeit: Schumacher a visszatérése után a Mercedesszel árnyéka volt korábbi önmagának. És nem csak az autó miatt: mindhárom szezonjában jobb volt nála a csapattársa, Nico Rosberg is.

„Természetesen nem éreztem elégtételt emiatt, a viszonyunk pedig nem sínylette meg az elválást. Éppen ellenkezőleg! Továbbra is gyakran találkoztunk és sokat telefonáltunk, de más témákról, nem a Forma-1-ről”

- mesélte Willi Weber, aki ezek szerint Schumacher feleségére és hajdani munkatársára, majd utódjára, Sabine Kehmre neheztel, amiért nem engedik a 2013-as síbalesete óta ápolásra szoruló F1-legenda közelébe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?