OLDALVONAL

Megúszta a börtönt Erdei Zsolt: ezért kellett bíróság elé állnia

Világbajnok öklözőnk önvédelemből ugyan, de úgy eltörte egy civil arccsontját, hogy a fiút mentő vitte kórházba.
  • Szerző: CsR

Erdei Zsolt az amatőrök és a profik között is világbajnoki címet szerző ökölvívó fiatalon úgy megütött egy rátámadó srácot, hogy annak eltört az arccsontja, erről az Echo Tv Arckép című műsorában beszélt..

Erdei önvédelemből okozott súlyos testi sértést 16 évesen, egy év börtönt kapott, de a végrehajtást két esztendőre felfüggesztették, így a szabadságvesztést megúszta.

Az iskolai évnyitó napján álltam a buszmegállóban. Nagyon szegények voltunk, nem volt normális cipőm, amit felvehettem volna. Egy több főből álló társaság kigúnyolt, belém kötött. Az egyik srác közel jött hozzám, és beszólogatott. Miután leszálltunk a buszról, meg akart ütni, csakhogy a reflexeim nagyon jók voltak, sikerült kikerülnöm az öklét, majd behúztam neki egyet. Megmerevedett, és eldőlt. Nagyon súlyosan megsérült, minden eltört az arcában, ami csak eltörhetett. Végül mentő vitte kórházba - mondta a műsorban.

Ezután hosszú bírósági procedúra vette kezdetét, ráadásul súlyos anyagi kártérítést kellett fizetnie. Emellett két évig pártfogóhoz járt.

– Reflexből cselekedtem. A kétezres évek elején egyébként újra találkoztam a sráccal, mindent megbeszéltünk. Szerencsére nem maradt maradandó sérülése, és harag sincs már bennünk – mondta Erdei Zsolt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?