OLDALVONAL

Megható történetek: könnyezve búcsúzott mesterétől Király Gábor

Eltemették a magyar foci legendáját. 101-szeres válogatottunkat is neki köszönhetjük.
  • Szerző: vav

Szerettei, barátai, tisztelői százai vettek végső búcsút Szarka Zoltántól, a szombathelyi Haladás legendás kapusától, majd kapusedzőjétől, aki 1962-től 2015-ig hűen szolgálta szeretett klubját. A 74. évében elhunyt olimpiai bajnok temetésén a legmeghatóbb beszédet az a Király Gábor mondta, aki Zoli bácsi számos, szép karriert befutott tanítványa közül is a legtovább jutott.

A Haladás hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 101-szeres válogatott kapusklasszis könnyek között emlékezett vissza ismeretségük 35 évére. Király ötévesen került Szarka Zoltán kezei alá, s nem csak a máig a zsigereiben őrzött szakmai alapokat köszönheti neki, de emberként is sokat tanult mesterétől.

Megemlítette, hogy a Hali-stadion decemberi búcsúztató meccsén azért kapott sárga lapot, mert a labda után futva odalépett a játékot a pálya széléről, autóból néző, már nagybeteg edzőjéhez.

Király elmondta: ő és a többi tanítvány kapusként, kapusedzőként továbbviszik Szarka tudását. Jelképes gesztusként hazavitte a régi stadion öltözőjéből azt a „stokit”, amelyen Zoli bácsi mindig üldögélt, és amint felépül a Haladás új otthona, abban is helye lesz a legendára emlékeztető ülőalkalmatosságnak.

"Nem búcsúzom, Zoli bácsi! Azért nem, mert örökre megmarad nekem és mindenkinek, aki csak ismerte.

Amit nekem adott, már elkezdtem tovább adni a fiataloknak. Õk tudni fogják mindig is, hogy ki az a Szarka Zoltán! Mert én így tisztelgek Ön előtt, Zoli bácsi! Az edzés soha nem fog véget érni!

- tisztelgett mestere emléke előtt Király Gábor a hivatalos Facebook-oldalán.

És ezeket olvastad már?