OLDALVONAL

Meccsre mennél? A terrorveszélytől nem kell tartanod

A párizsi merényletek miatt fokozottabban fognak ügyelni a rendre a magyar stadionok környékén is. Félni mégsem kell! Szombaton hat mérkőzést játszanak a labdarúgó NB I-ben, de egyet sem tartanak kiemelt kockázatúnak.
  • Szerző: Ripost

A párizsi merényletek miatt számos kiemelt biztonsági kockázatúnak minősített labdarúgó mérkőzést játszanak a hétvégén Európa szerte. A %% beszámolt arról, hogy Németországban óriási lesz a készültség a stadionoknál, és így van ez a Real Madrid és a Barcelona szuperrangadójával is. Utánajártunk hát a hazai helyzetnek.

Az NB I 16. fordulóját szombaton játsszák, két mérkőzésre Budapesten, míg négy találkozóra vidéken kerül sor. Varga Sándor, az MLSZ jogi és sajtóirodájának munkatársa a %RIPOST%-nak elmondta: a rendezők felhívást kaptak az MLSZ-től, hogy fokozottabban figyeljenek oda.

Kaptak a klubok jelzést az MLSZ-től, de ez inkább csak figyelemfelhívás. Az egyetlen újdonság, hogy folyamatos kapcsolattartást várunk a rendőrséggel.

Varga hozzátette, a korábbitól még annyi az eltérés, hogy a létesítményeket alaposabban át kell átvizsgálni, de igazából ez is rendszeresen megtörténik.

Ha bármilyen gyanús csomagot találnak, akkor értesíteniük kell a tűzszerészeket, de ez békeidőben is így van.

A jegyértékesítés menetének megszervezése és nyomon követése az eddigi rendszer szerint zajlik. Minden rendezvényen van menekítési terv, a rendezők felkészítését kapnak a menekülési irányok ismeretéből - mint mindig.

A rendezőknek tudniuk kell, hogy rendkívüli esemény esetén mit kell csinálniuk.

Nálunk tehát egyetlen meccset sem minősítettek kiemelt kockázatúnak. Bízunk benne, hogy tényleg nem volt rá szükség!

És ezeket olvastad már?