OLDALVONAL

Matthäus nem tartja magát a házi karanténhoz Budapesten

Hiába lenne ajánlatos 14 napig otthon maradnia, kijár vásárolni és sétálni a Margitszigetre.
  • Szerző: vav

Lothar Matthäus és családja nemrég Dubajból tért haza budapesti otthonába. A 16 éve Magyarországon élő német világsztárnak (a feleségével, Anasztaszjával és ötéves kisfiukkal, Milannal együtt) a koronavírus-járvány veszélyei miatt ajánlatos lenne 14 napot önkéntes házi karanténban tölteni. Korábbi szövetségi kapitányunk azonban a német Sky Sports podcast-beszélgetésében többek között arról is mesélt, hogyan tölti most a napjait a fővárosunkban...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Archív
Fotó: Profimédia

„Igen, igen, igen, voltam kint. Természetesen járok bevásárolni, gyógyszertárba. És itt van nekünk a Margitsziget is”

- említette kedvenc budapesti sétahelyszínét Matthäus.

Mint mondta, nem hasonlítaná ugyan a müncheni Angol kerthez (Európa legnagyobb, 417 hektáros városi parkja – a szerző), de fontosnak tartja, hogy a Margitszigeten lehet sétálni, mozogni, találkozni más emberekkel.

Matthäus szerint nálunk egyelőre nem olyan szigorúak az óvintézkedések, mint Ausztriában vagy Bajorországban, de biztos benne, hogy rövidesen itt is követjük őket.

„Itt még vannak, akik kifekszenek a fűbe egy takaróval, együtt kerékpároznak. Engedélyezett kimenni a szabadba mozogni. De az is igaz, hogy tapasztalatom szerint a forgalom érezhetően kisebb, és ahogy ismerem a szigetet szép napsütéses időben, ott is a szokásos tömeg húsz százaléka van csak jelen. Szóval itt, Magyarországon is tisztában vannak azzal az emberek, hogyan kell most viselkedniük, hogy sikerüljön leküzdeni a koronavírust”

- mondta Lothar Matthäus.

Fußball. Podcast. Jetzt. 🥳@herzdermannschaft

A járvány legfontosabb kérdéseiről tájékoztató kormányzati weboldalon található felhívás szerint a bármely külföldi országból hazatérőktől a Nemzeti Népegészségügyi Központ azt kéri: 14 napra vonuljanak önkéntes házi karanténba. Ezzel segíthetik a kór magyarországi terjedésének csökkentését, a fertőzés tömegessé válásának lassítását.

„Az önkéntes karantén – mint az elnevezés is jelzi – nem hatósági elrendelés, hanem kérés. Áldozattal jár, de felelős magatartása révén Ön is sokat tehet a közösség és saját védelme érdekében”

- olvasható többek között a felhívásban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?