OLDALVONAL

Már a visszatérésre készül a doppingvétség miatt eltiltott világbajnok magyar kajakos

Dudás Miklós januárban térhet vissza a versenysporthoz, miután letelik az a két év eltiltás, amit doppingvétség miatt kapott. A nehéz időszakról mesélt a sportoló.
  • Szerző: Buster

Nem tagadja, hogy mennyire maga alatt volt, és hogy élete legnehezebb időszakán van túl Dudás Miklós világbajnok kajakos a doppingügye után. A helyzetét nem könnyítette meg későbbi plázás botránya sem, de most már úgy érzi, végre sikerült felállnia a padlóról, és mindenkinek megmutatja, hogy hiba volt őt leírni.

"Januárig tart még a kétéves eltiltásom, és annál jobb a kedvem, minél közelebb van ez az időpont. Persze az elmúlt egy évet senkinek sem kívánom"

– mondta a Lokálnak Dudás Miklós világbajnok kajakos, aki tavaly bukott meg a doppingvizsgálaton. A sportoló azt állította, hogy ellenőrizetlen helyről vásárolt táplálékkiegészítőt, de arra is gondolt, hogy barátnője véletlenül olyan kenőcsöt kevert a testápolójába, amely tiltott szert tartalmazhatott – végül ez be is igazolódott, sikerült bizonyítani. Ezért kapott négy év eltiltás helyett kettőt.

"Fájdalmas volt a célegyenesben elbukni, borzasztóan magam alatt voltam. Nyolcéves korom óta sportolok, mindent erre tettem fel. Nem tanultam tovább, mindent ennek rendeltem alá, és azt gondolom, hogy egy olimpiát nem lehet úgy megnyerni, hogy közben mással is foglalkozol.

Éremesélyesként mentem volna ki, de ez nem adatott meg, életem legnagyobb törése volt.

Eltiltásnál arra sincs lehetőség, hogy együtt eddz a csapatoddal vagy az edződdel. Erről is le kellett mondanom, de a nehézségek ellenére nem adtam fel. A család, a barátok és a barátnőm, Ivett segített át ezen a helyzeten"

- mondta  a lapnak a sportoló, aki mesélt a későbbi "plázás" botrányáról is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?