OLDALVONAL

Már a magyar válogatottban is külföldi a vezér

Iráni származású játékos húzta a magyar válogatott szekerét az olimpiai bajnok ellen.
  • Szerző:

A magyar férfi kézilabda-válogatott csak a legvégén engedte ki a kezéből a győzelmet az olimpiai bajnok dánok elleni csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőn (25-25), keseregni azonban nincs ideje Nagy Lászlóéknak, hiszen vasárnap este már Aarhusban lépnek pályára.

A nemzeti csapat talán legjobbja a hét gólig jutó Dzsamali Iman volt, az iráni származású átlövő 2014-ben kapta meg a magyar állampolgárságot. Ezt megelőzően viszont az iráni válogatottat erősítette. A kézilabdában a legutóbbi válogatott találkozójukat követően három évet kell kivárniuk a játékosoknak, csak ezután léphetnek pályára másik ország színeiben.

A Bajnokok Ligájában is remeklő Dzsamali behívása még csak-csak érthető, bár elgondolkodtató, hogy miért nem tud az erős anyagi lábakon álló magyar klubkézi minőségi játékosokat kinevelni. Ennél jóval nehezebb indokot találni a 33 évesen, a dánok ellen debütáló Vilovszki Uros szerepeltetésére, hiszen a szerb származású beálló nem rendelkezik Dzsamalihoz hasonló extra képességekkel.

Nem idegen a magyar válogatottól a honosított játékosok szerepeltetése, hiszen az utóbbi évtizedben, olyan klasszisok húztak magyar mezt, mint Pérez Carlos, Eklemovics Nikola vagy Krivokapics Milorad. Az általában minden világversenyen az aranyért küzdő dánok egyáltalán nem szerepeltetnek honosított játékost, annak ellenére, hogy van olyan posztjuk, amelyre hosszú évek óta nem tudnak igazán komoly klasszist felépíteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?