OLDALVONAL

Magyar gyermekeken segítenek a rangos kézilabdatornával

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) valamint a BioTechUSA jótékonysági felkészülési kézilabdatornát rendez jövő pénteken és szombaton.
  • Szerző: GG

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy négy élvonalbeli női csapat – Békéscsabai Előre NKSE, Kisvárda Master Good SE, MTK Budapest és az ötletgazda DKKA – vesz részt a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnokban sorra kerülő tornán – számolt be róla az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: DKKA

Az együttesek a koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogtak össze, ezért saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlanak fel olyan gyermekeknek, akiknek családja számára gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat, vagy egyéb kiegészítők megvásárlása. Az összegyűlt sportfelszereléseket a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportszervezetek Országos Szövetsége (SOSZ) juttatja el a rászorulókhoz.

„Sportvezetőként tudom, hogy az egyesületek raktárában mindig akad felesleg. Elsősorban sportruházat, maradékok egy-egy kollekcióból, bontatlanul. Ezek egyesületi szinten ugyan már nem használhatók, hiszen nincs belőlük egy egész csapat számára elegendő egyforma, azonban jó minőségű, márkás darabok, melyek tökéletesen alkalmasak és ideálisak arra, hogy abban gyerekek, fiatalok járjanak edzeni”

– mondta Mátyás Gábor, a SOSZ elnökségi tagja, a Dunaferr SE elnöke és a DKKA ügyvezetője.

Gurics Attila, a DKKA menedzsere ismertette, hogy a sorsolás megtörtént, ennek értelmében a tornát jövő pénteken 16 órától a Kisvárda KC-MTK Budapest mérkőzése nyitja, ezt követi a Békéscsabai Előre NKSE-DKKA összecsapása. A második napon előbb a harmadik helyért mérkőznek meg az első nap vesztes csapatai, a tornát pedig a döntő zárja.
A torna költségeit teljes egészében a rendezvény névadója és főtámogatója, a BioTechUSA állja.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?