OLDALVONAL

Magyar focisták sínylődnek állás nélkül! Kinek jut még csapat?

Bajnokok és válogatottak mellett az internetes trollok kedvence is klub nélkül tengődik. Összeállítottuk az új szerződésre váró magyar labdarúgók válogatottját.
  • Szerző: VaV

Javában tart a munkanélküli focisták európai bajnoksága. A FifPro nevű játékos-szakszervezet 2005 óta télen-nyáron szervez ilyen meccseket. A csapatot kereső labdarúgók megmutathatják a tudásukat a szabad prédára leső menedzsereknek, játékos-megfigyelőknek, klubedzőknek.

A 18 résztvevő ország képviselői között nem találni magyarokat, pedig idehaza is hoppon maradhat jó néhány futballista. Öt klubot kizártak a licencproblémák miatt, az NB I-es csapatok számát 16-ról 12-re csökkentették. A külföldiek számának visszaszorításával nőtt ugyan a kereslet a magyarokra, de aki kivár közülük, könnyen koppanhat.

Egy hét múlva már kezdődik a 2015/2016-os OTP Bank Liga, de sokan még nem találtak maguknak csapatot. Többen azért, mert külföldi szerződésre vágynak (odakint a nyár végéig el lehet helyezkedni). Mások túl sok pénzt kérnek az aláírásukért, ráérezve, hogy a klubok is sokkal nagyobb állami támogatást kapnak.

A %% összeállította a munkanélküli focisták válogatottját.

Megyeri Balázs - kapus

5 év után, 5-szörös bajnokként távozik a görög Olimpiakosztól. A korábbi Fradi-kapus nyugat-európai klubhoz szerződne, menedzsere szerint német, olasz és spanyol érdeklődő is van a 25 éves játékos iránt.

Szélesi Zoltán - védő

A 33 éves játékos 28-szor szerepelt a válogatottban, legutóbb a júniusi, Litvánia elleni barátságos meccsen Dárdai Pál is bevetette. Felcsúti szerződése végével szabadon igazolható a német, francia, görög és holland bajnokságokban is szerepelt jobbhátvéd.

Balogh Béla - védő

Az angol és spanyol másodosztályt is megjárt, 30 éves védő legutóbb az NB III-ba visszasorolt Pécsben játszott. Rutinos, 9-szeres válogatottként sem kelt el eddig.

Hidvégi Sándor - védő

A 32 éves balhátvéd az MTK-t, a Videotont, az Újpestet és a Ferencvárost is szolgálta már. Tavasszal kölcsönjátékosként az NB I-ből kiesett Dunaújvárost erősítette. Nyáron lejárt a szerződése a Fradinál, szabadon igazolható.

Mohl Dávid - védő

A ballábas védő az Újpest kiszemeltje, a lilákkal tartott belgiumi edzőtáborukba is, de szerződést még nem kötöttek. A 30 éves játékos korábban légióskodott Ausztriában, itthon szerepelt Fehérváron és Debrecenben, legutóbb pedig Pécsett.

 

Sándor György - középpályás

A 9-szeres válogatott irányító bajnokként távozik a Videotontól, ahol lejárt a szerződése. A 31 éves játékos légióskodott Angliában, Bulgáriában és Szaúd-Arábiában is.

Vadócz Krisztián - középpályás

A 30 éves, 40-szeres válogatott játékos éppen egy évtizede járja a világot. Játszott a francia, a spanyol, a holland, a skót és a dán élvonalban, tavaly az indiai szuperligában, tavasszal pedig a svájci Grasshoppersnél. Szokása szerint nevelőegyesületénél, a Honvédnál edz, és készül a következő utazásra.

Pölöskei Zsolt - középpályás

A Liverpool utánpótlásában is szerepelt, válogatott kerettag focista szerződése lejárt az MTK-nál. A távoli lövések specialistáját egy portugál élvonalbeli csapat, az Arouca hívja.

Tőzsér Dániel - középpályás

A debreceni, majd ferencvárosi játékos Vadócz kortársa, a válogatottban 29-szer szerepelt. Török, görög, belga és olasz csapatok után, legutóbb az angol Watford alapembereként feljutott a Premier League-be, mégsem maradt Elton John kedvenc csapatában. Szerződése a csődbe jutott olasz Parmához kötötte volna, de az semmissé vált, így jó helyzetben tárgyalhat az érdeklődőkkel.

Bajner Bálint - csatár

A Trollfoci egyik kedvelt céltáblája 24 évesen az angol harmadosztályból kiesett Notts Countytól jött el. Az olasz hatodik ligától Románián át a Dortmund tartalékcsapatáig számos helyen megfordult csatár egyelőre itthon készül, de elmondása szerint „a közeg miatt” esze ágában sincs hazaigazolni.

Rudolf Gergely - csatár

A becsődölt Győri ETO-tól szabadon eljöhetett, és újra külföldre menne a Nyíregyházán tréningező játékos.

Felcsúton és a Videotonnál is szívesen látnák, de orosz lapértesülés szerint a másodosztályú Tomszkhoz, azaz Szibériába tart. Õ is 30 éves, 28-szoros válogatott, korábban légióskodott francia, olasz és görög élvonalbeli csapatnál is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?