OLDALVONAL

Magyar focisták, akik sajnos nem csak a pályán száguldoztak

Tragikus balesetek mellett karrierek is mentek tönkre autóbalesetekben. Felidézzük a legszörnyûbb karambolokat, amelyeknek élvonalbeli labdarúgók voltak a részesei.
  • Szerző: szz

Ferencvárosi focisták autóbalesete borzolta a héten a kedélyeket. Varga Roland ittasan karambolozott múlt vasárnap hajnalban, de szerencsére ő, és a mellette ülő Busai Attila is csak könnyebben sérült meg. Klubjuktól büntetést kaptak, ennyivel megúszták az esetet.

Összeállításunkban bemutatjuk: volt, aki korábban ennél sokkal rosszabbul járt.

Kezdjük a sort Törőcsik Andrással! Az Újpest legendáját a világválogatott és a Juventus várta 1979-ben, ő azonban a csapatbusz helyett barátaival jött haza a ZTE elleni bajnokiról. Autójuk kisodródott, fának ütközött, a focista csípőízületi töréses ficamot szenvedett.

Karrierje megtört, később alkoholproblémákkal küszködött, két agyműtétje után jelenleg is kórházi kezelés alatt áll.

A magyar futball jelenlegi legnagyobb csillaga, Dzsudzsák Balázs két balesetet úszott meg. 2006 őszén defektet kapott, majd az árokban kötött ki, agyrázkódást és kéztörést szenvedett Suzukijával.

2013 tavaszán bérelt Lamborghinijét törte össze az M3-as autópályán. Neki nem lett baja, a luxuskocsit azonban úgy kellett elszállítani a helyszínről.

Bodnár László válogatott labdarúgó tragikus baleset részese volt. A Debrecen védője 2009-ben, egy augusztusi éjszaka a megengedett sebességnél gyorsabban hajtva gázolt halálra egy kerékpárost, aki feltehetően ittas volt, s nem volt kivilágítva.

A bíróság Bodnárt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Sajnos voltak olyanok futballistáink is, akik elhunytak a balesetük során. A Ferencváros korábbi válogatottja, Pusztai László 1987 nyarán vétlen volt, amikor az autópályán egy defekt miatt a szemközti sávból átrepülő kocsival ütközött. Õ és a felesége sem élték túl az incidenst.

A szintén fradista Nagy Norbert 2003 tavaszán egy szombathelyi szórakozóhelyen éjszakázott, majd reggel villanyoszlopnak csapódott autójával. Hiába próbálták újraéleszteni.

Minden halál fájdalmas, de a négyszeres magyar bajnok Fodor Imre esete valóban teljességgel megmagyarázhatatlan. A már visszavonult focista 1999 tavaszán a Hatvan edzőjeként utazott  tréningre, amikor az M3-as autópályán kifogyott a benzin az autójából.

Benzinkannájával tartott visszafelé a kocsijához, felkéredzkedett egy teherautóra. Azon a rövid távon nem ült be, hanem a jármű lépcsőjén állt. Megszédült, az autó alá zuhant, azonnal szörnyethalt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?