OLDALVONAL

Magyar focista egy szinten Cristiano Ronaldóval

Ha ma élné fénykorát Albert Flórián...
  • Szerző: vav

Jubileumi kiállítás nyílt a Bálnában 50 éves az Aranylabda címmel arra emlékezve, hogy 1967 decemberében Albert Flórián, a Ferencváros csatára érdemelte ki az Európa legjobb futballistájának járó elismerést.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: Albert Flórián hercegszántói kisfiúból vált nemzetközileg elismert sportolóvá, így igazi példakép lehet a mai fiatalok számára. Ezért fontos, hogy minél többen megismerhessék azokat az értékeket, amelyeket ő képviselt.

Hozzátette: az Aranylabda elnyerése 1967-ben egy egész nemzet számára büszkeséget jelentett, továbbá az elismerés illusztris társaságba emelte a Ferencváros és a magyar válogatott egykori csatárát.

Ha Flóri bácsi ma nyerte volna el az Aranylabdát, ugyanolyan sztár lenne, mint Cristiano Ronaldo

- idézte a vezérigazgatót az MTI.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, az Albert Alapítvány kuratóriumának tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy Albert Flórián már 18 évesen nélkülözhetetlen tagja lett a Ferencvárosnak, majd az érettségi után a magyar válogatottnak.

"Az ő példája bizonyítja, hogy kitartással és szorgalommal nagyon magasra lehet eljutni, ezért erkölcsi és emberi kötelességünk is emlékének az ápolása."

Az MLSZ nagy súlyt fektet azokra a játékosokra, akik példaképek lehetnek - jelentette ki Sipos. Hangsúlyozta, hogy Albert az Aranylabdával olyan szintre került a labdarúgás értékrendjében, ahol Di Stéfano, Cruyff, Beckenbauer, Platini, Messi és Ronaldo található.

Albert Magdolna, a Császárnak becézett egykori futballista lánya, az Albert Alapítvány ügyvezetője arról beszélt, hogy a január 11-éig megtekinthető, újszerű kiállítás testvére, ifjabb Albert Flórián nagy álmának a megvalósulása, és teljes mértékben az ő elképzelései szerint jött létre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?