OLDALVONAL

Magyar átok sújtja az elitligák csapatait?

Könnyen előfordulhat, hogy ősztől az NB I-re kell majd kapcsolni, ha magyar futballistát szeretnénk látni a tévében.
  • Szerző: vh

Nincs szerencséjük a topligás (Anglia, Németország, Olaszország, Spanyolország) csapatoknak a magyar játékosokkal. Télen többfelé is úgy érezték, hogy abból nem lehet baj, ha a "Puszták Peléivel" erősítik meg gyengécskének tűnő keretüket.

Utánajártunk mennyire sikerült, és azt kell mondjuk: nincs még minden veszve.

Balogh Norbert

A roppant fiatal csatár januárban igazolt 2,2 millió euróért (690 millió forint) Debrecenből az olasz Palermóhoz. Az azóta több edzőváltáson is áteső csapat három fordulóval a bajnokság vége előtt három pontra van a még bennmaradást jelentő 17. helytől. Balogh négy meccsen kapott szerepet csereként.

Huszti Szabolcs

Huszti a télen szerződött vissza egy éves kínai kitérő után a német bajnokságba, és kötött másfél éves szerződést az Eintracht Frankfurttal. Détári Lajos egykor szebb napokat is megélt csapata jelenleg kieső helyen áll. Hátránya két pont az osztályozós, és három a bennmaradós helyektől. Ha mégis kiesnénk, akkor Huszti vélhetően távozóra veszi a figurát.

Kleinheisler László

Oslóban, a norvégok ellen egy bombagóllal hívta fel magára a figyelmet Kleinheisler, akire gyorsan le is csapott a Bundesligában szereplő Werder Bremen. Tavasszal hat meccsen kapott szerepet, és talán ez is lehet az oka annak, hogy a Werder osztályozós helyről várja a hátralévő három fordulót.

Szalai Ádám

A válogatott támadó ötszáznál is több napja képtelen a kapuba találni, pedig mostanában megkapja a lehetőséget. Õsszel a Hoffenheimben még kiegészítő ember volt, tavasszal viszont a kiesés elől menekülő Hannoverben már valamennyire számoltak vele - igaz, közben a Hannover elbukta a harcot és kiesett. Érdekesség, hogy könnyen előfordulhat, Szalai mindkét csapata búcsúzik az év végén, ugyanis a Hoffenheim alig három pont előnyben van a Werderrel szemben.

Megyeri Balázs

A spanyol Getafe és állandó jellegű cserekapusa szintén nincs könnyű helyzetben. A játékos ebben a bajnokságban még nem léphetett pályára, így legalább nem lehet ráfogni, hogy miatta állnak kieső helyen. A Getafe sorsa nem teljesen reménytelen, hiszen mindössze egy ponttal vannak lemaradva a folytatást érő helyektől, ami három forduló alatt könnyen behozható.

Rajtuk kívül már csak egy magyar játékost találunk topligás csapatnál: Bogdán Ádám mostanság a Liverpool harmadik-negyedik számú kapusának számít. Az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretében is számításba vett játékos nyáron vélhetően elhagyja a klubját.

És ezeket olvastad már?