OLDALVONAL

Lothar Matthäus nem adja fel, szövetségi kapitány is lehet

Több elutasítás után kedvet kapott a munkához a magyar válogatott korábbi főnöke.
  • Szerző: SK

Lothar Matthäus bombát robbanthat a német fociban. A világbajnok legenda korábban – noha senki nem kérte fel – gálánsan elutasította a lehetőséget, hogy ő legyen a német válogatott következő szövetségi kapitánya. Döntése érthető is volt, mivel egy generáció nőtt úgy fel, hogy a német nem dolgozott edzőként. 15 éve volt utoljára csapata. Pénteken azonban bejelentette, lehet mégis vállalná a megbízatást.

Az utóbbi időben csak szakértőként dolgozott (Fotó: Instagram)

Matthäus egy podcast-adásban utalt rá, jó barátja, Franz Beckenbauer örökét vihetné tovább, mivel játékosként már világbajnok volt, éppen Beckenbauer irányításával.

A németeknél Joachim Löw kedden jelentette be, az idei Eb után távozik a kispadról. A szakember 2004 és 2006 között Jürgen Klinsmannt segítette, majd sikeres kapitány lett. Világbajnoki aranyat és bronzot, illetve Eb-bronzokat nyert a válogatottal.

Lothar Matthäus 2014 januárjától két évig vezette a magyar csapatot. Eredményesebb nem lett miatta a válogatott, de kapcsolatrendszere miatt olyan ellenfelekkel játszhattunk, akikkel korábban ritkábban. Magyarországra érkezett barátságos meccsre Brazília, Argentína és a Real Madrid, míg a mieink Németországban és Franciaországban is játszhattak felkészülési találkozót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?