OLDALVONAL

Lehet-e hozzátartozó egy ló? Dilemmák Overdose temetése kapcsán

Dózi tulajdonosa abban bízik, előzetes letartóztatása ellenére is ott lehet lova temetésén. A helyzetet nehezíti, hogy ez esetben nem emberről és közeli hozzátartozóról van szó.
  • Szerző: Ripost

Kérelme kedvező elbírálásában bízik a magyar csodaló, Overdose tulajdonosa, aki mindenképpen ott szeretne lenni a csodaló temetésén. Mikóczy Zoltánt áfacsalással vádolják, jelenleg előzetes letartóztatását tölti a Venyige utcai börtönben.

Ügyvédje, ifj. Lomnici Zoltán a -nak megerősítette védence szándékát.

Úgy vélem, védencem bizakodhat abban, hogy pozitív elbírálás alá esik a kérelme. Szeretne ott lenni a temetésen!

Az ügyvéd elárulta, minden esetben a büntetés-végrehajtási vezetés döntésén múlik, hogy valaki rendőri kísérettel részt vehessen egy temetésen. Jelen pillanatban sok olyan tényező van, ami miatt nehéz megelőlegezni a döntést.

Rendkívül fontos eseményről van szó, egy nemzeti kincset vesztettünk el, viszont nem természetes személyről beszélünk.

Természetes személyek halála esetén bevett gyakorlatnak tekinthető, hogy engedélyezik a temetésen való részvételt. Egy ló esetében ennél már bonyolultabb a helyzet. 

A közeli hozzátartozókra vonatkozó rendelkezés szerint a temetésen részt vehet olyan személy, aki éppen előzetes letartóztatásban vagy elzárásban van, illetve letöltendő szabadságvesztését tölti.

Bár ügyvédje nem merte nekünk egyértelműen kijelenteni, mégis úgy tűnik, ha egyéb körülmény nem merül fel, akkor Mikóczy minden bizonnyal ott lesz a temetésen. Az esemény időpontjáról egyelőre nem adtak ki hivatalos információt.

És ezeket olvastad már?