OLDALVONAL

Lehangoló körülmények közt edz olimpiai érmesünk

Megdöbbentő, hogy a bronzérmes sportoló hogyan készül télen. Vigyáznia kell a parkettára, és messze nem ez a legszörnyûbb dolog.
  • Szerző: acf

Embertelen körülmények között készül Rio egyik legnagyobb magyar meglepetése. Az egyik legváratlanabb medálunk Márton Anitának köszönhető, amelyet a sportoló női súlylökésben szerzett.

Márton a döntőben harmadik helyen végzett, a magyar súlylökő 19,87 méteres dobása elégnek bizonyult a dobogóhoz. Ez a dobás nem csak egyéni rekord, de országos csúcs is lett. A nagyszerű eredményt úgy sikerült elérni, hogy az olimpikon felkészülési körülményei messze sem rózsásak, sőt kifejezetten lehangolóak.

Szép lassan azért javulnak ezek a körülmények, idén például már lesz fűtés is a termünkben.

"Tudom, ez kissé viccesen hangzik, de fura módon csak növeli bennem az alázatot és a dacot, hogy ezek ellenére is megmutatom, milyen sokra vagyok képes. Természetesen azon is dolgozunk, hogy folyamatosan javuljanak a körülmények.”

A Magyar Nemzetnek adott interjúból kiderül az is, hogy Márton felkészülése során telente csak teremsúlygolyóval gyakorolhat, nehogy megsérüljön a parketta.  Ha ez nem lenne elég, a súlylökőnek nincs hazai vetélytársa, ezért csak külföldön tud komoly ellenfelekkel készülni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?