OLDALVONAL

Lázban ég a sportvilág, visszatérhet a legendás sztár

Érik a szenzációs bejelentés. Nem csoda, ki tudna visszautasítani egy 70 millió eurós ajánlatot?
  • Szerző: vav

Érik a szenzációs bejelentés: visszatérhet a ringbe Vlagyimir Klicsko, korábbi profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok. Az Acélkalapácsként is emlegetett 43 éves világsztárt 70 millió eurós (22,5 milliárd forint) gázsival csábítják.

A  korábban évekig Hamburgban élt fiatalabbik Klicsko-fivér ügyeiben a Bild úgy értesült: a mesés összeget egy ukrán származású brit-amerikai multimilliárdos, Sir Leonard „Len“ Blavatnik állná. A 16 milliárd eurós (5100 milliárd forint) vagyonú üzletember az internetes sportközvetítésekre szakosodott DAZN többségi tulajdonosa. A cég nem pattogatott kukoricával dobálózik: a reklámarca Cristiano Ronaldo.

A német lap szerint már javában folynak a tárgyalások Klicsko visszatérésének konkrétumairól. Már csak az a bökkenő, hogy egy korábbi, öt mérkőzésre szóló RTL-es szerződéséből három még hátravan. A DAZN-nál mindenesetre szó lehet egy hárommeccses sorozatról Anthony Joshua, Tyson Fury (ellenük veszítette el az utolsó két mérkőzését) és Deontay Wilder ellen is.

Jelenleg nincs semmi hozzáfűznivalóm

- mondta Vlagyimir Klicsko.

Vlagyimir Klicsko 2017 áprilisában bokszolt utoljára, akkor kikapott Joshuától. Utána befejezte csaknem 21 éves profi karrierjét (69 meccs, 64 győzelem). A visszatéréséről időről időre felröppennek pletykák. Ezzel kapcsolatban tavaly novemberben egy amerikai tévéműsorban elmondta:

Valami rendkívülinek kéne történnie.

Márpedig a 70 millió eurós ajánlat még az ő szintjén is rendkívülinek tűnik.

Vlagyimirnak nem kell bizonyítania senkinek, olyan sokáig volt a világ legjobbja. Ha úgy dönt, hogy újra bokszol, újra fel akar készülni és kínozni magát, akkor mindenben támogatom. De csak a pénzért nem kell újra ringbe szállnia, hiszen sikeres üzletember

- reagált a hírre Vagyimir bátyja, Vitalij Klicsko, aki szintén sikeres boszkpályafutása után immár Kijev polgármestere és pártelnök hazájában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?